Spajić o vanrednoj sjednici Vijeća: Možda da se uključi i Savjet bezbjednosti UN

Predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić prokomentarisao je odluku premijera Dritana Abazovića da sazove vanrednu sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

 

„Ima li veće frke od gubitka funkcije za ljude koji nemaju alternativu od politike? najbolje da se otkažu izbori dok se ne ispita korejski D.K. čuš mene Sinđa, a možda da se uključi i Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija“, napisao je Spajić na Tviteru.

Podsjetimo, Abazović je danas izjavio da je jutros pročitao pismo južnokorejskog državljanina Do Kvona, koji je uhapšen 23. marta na podgoričkom aerodromu, o navodnim vezama sa liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem.

Pismo je dostavljeno Kabinetu predsjednika, ministru pravde Marku Kovaču i glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću, a Abazović je upoznat za njegovim sadržajem.

Lider Socijaldemokratske partije (SDP) i bivši ministar odbrane Raško Konjević kazao je da Abazović zloupotrebljava institucije u predizborne svrhe, napominjući da slučaj sa Spajićem ne može biti nadležnost Vijeća jer on nije javni funkcioner.

Foto: PES

NIKŠIĆ PROGNOZA