Spajić: Ne uklapam se u političke šablone, moj interes je evropska Crna Gora, jednaka za sve njene građane

„Koliko god da sam bio uspješan u inostranstvu, prvo kao student, a onda bankar i privatnik, srce me vuklo korijenima, kući. Vratio sam se da doprinesem razvoju domovine, u prvom momentu ne znajući tačno kako, ali osjećajući da ću naći način“, naveo je na mreži X premijer Milojko Spajić.

“ Nikom ništa ne dugujem, sem Crnoj Gori i mojim sugrađanima, pa je to često problem za brojne interesne grupacije. Ne uklapam se u političke šablone i moj interes je evropska Crna Gora, jednaka za sve njene građane“, istakao je Spajić.

 

„I pored sveg tog brzog života, i adrenalina i sjajne karijere koja je postojala s jedne strane, ipak nedostaje moj rodni kraj. Koliko god to zvučalo izlizano ili tako nekako osjetio sam neku želju da se na neki način vratim u Crnu Goru, osjetio sam neku želju da  doprinesem. Sjećate se izglasavanja onih polarizujući zakona kraje decembra 2019. ,ja sam se vratio tada. Znači mjesec dana sam bio u Crnoj Gori, pa sam se vratio u Singapur ipak da razmislim šta da radim. Vidjevši šta se dešava tada u Crnoj Gori kupio sam kartu u jednom pravcu i rekao sam mom partneru u Fondu  da postoj prilika u Crnoj Gori da se stvarno stvari promijene. Ne znam kako ću da budem dio toga, nikakvu ideju nemam, ne znam nikoga ni u politici, ni u biznisu, ni u bilo čemu drugom ali ću nekako da se nađem svojoj državi u tom trenutku“, kazao je Spajić u podkastu.

foto: Vlada CG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA