Spajić: Dogovor sa Milatovićem moguć, ali sa jasnim principima

Premijer Milojko Spajić kazao je da je saradnja sa grupacijom koju je podržao predsjednik Jakov Milatović moguća, ali da bude zasnovana na jasnim principima, te da će PES biti konstruktivan i neće odmagati u procesima. Smatra da je ministar i nosilac liste PES-Demokrate Saša Mujović najbolji kandidat za gradonačelnika.

Koji su ključni ekonomski, politički i društveni izazovi pred Crnom Gorom? Kakvi su rezultati godinu nakon formiranja 44. Vlade, šta će donijeti Evropa Sad 2 i šta nakon lokalnih izbora u Podgorici i Kotoru, pitamo premijera Milojka Spajića u emisiji „Budimo budni“.

Istakao je da ne postoji animozitet sa njegove strane kada je riječ o predsjedniku Jakovu Milatoviću te da je spreman za saradnju i sa predsjednikom i parlamentom.

Na pitanje da li je moguće da dođe do koalicije sa grupacijom koju je podržao predsjednik Jakov Milatović, Spajić je rekao da će biti konstruktivni i da neće odmagati u procesu.

„Postoje dva-tri demokratska principa kojih treba svako da se drži u politic i-  da po broju glasova dobijate odgovornost koju su vam građani dali i da se izbjegnu opstrukcije u budućnosti. Podgorica ne treba da bude talac centralne vlasti, ali je jako bitno da centralna vlast i Glavni grad budu na istom fonu“, kazao je on i zaključio:

„Saradnja je moguća, ali sa jasnim principima“.

Komentarišući rezultate lokalnih izbora u Podgorici i Kotoru, kaže da to nije perfektan rezultat, ali da bi bilo pretenciozno da kaže da nije zadovoljan sa 22 i 26 odsto podrške građana. Na pitanje da li je izlazak na izbore sa Demokratskom Crnom Gorom bio dobar potez, kaže da je kohezija u Vladi jako dobra.

„Svi uspjesi su potekli od toga“, rekao je on.

Smatra da je nosilac liste koalicije PES-Demokrate Saša Mujović najbolji kandidat za gradonačelnika Podgorice.

„I Podgorica i Kotor zaslužuju stabilnu vlast“, kazao je on.

Ponovio je da koalicija sa DPS-om nije opcija i dodao da ne učestvuje u pregovorima.

„Želim da budemo konstruktivni, da ostavimo sujete sa strane i radimo u interesu građana“, rekao je on.

Spajić je kazao da je jedan od većih uspjeha Vlade održavanje popisa stanovništva i istakao da će prisustvovati  konferenciji na kojoj će biti predstavljeni rezultati.

„Ne da bih brojao koliko ima Crnogoraca, Srba, Roma, već da bismo vidjeli demografske trendove u zemlji, da bismo donijeli zaključke i planove za budućnost“, kazao je on i dodao da su se pređašnje vlasti bojale političkih previranja i da zato nije izvršen popis.

Zahvaljujući političkoj stabilnosti, kaže da imamo pomake na putu evropskih integracija i bolji standard građana.

Foto: RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA