Spajić: Crna Gora napravila značajne rezultate koji su za primjer svima

Premijer Milojko Spajić saopštio je da je Crna Gora napravila značajne rezultate koji su za primjer svima.

<blockquote class="twitter-tweet" data-media-max-width="560"><p lang="und" dir="ltr">Crna Gora je napravila značajne rezultate koji su za primjer svima. Plan rasta daće zamajac našem daljem ekonomskom napretku, a Reformska agenda, koju ćemo usvojiti sljedeće sedmice, osiguraće naš ubrzani put ka punopravnom članstvu. Cilj je jasan – Crna Gora, 28. članica do… <a href="https://t.co/JddqOE0MXH">pic.twitter.com/JddqOE0MXH</a></p>&mdash; Milojko Spajić (@MickeySpajic) <a href="https://twitter.com/MickeySpajic/status/1836784114399052285?ref_src=twsrc%5Etfw">September 19, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

„Plan rasta daće zamajac našem daljem ekonomskom napretku, a Reformska agenda, koju ćemo usvojiti sljedeće sedmice, osiguraće naš ubrzani put ka punopravnom članstvu. Cilj je jasan – Crna Gora, 28. članica do 2028“, kazao je Spajić. 

On je naveo da je sastanak sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen kao i ostalim liderima Zapadnog Balkana bio vrlo prijateljski.

„Istaknuto je da je Crna Gora postigla značajne rezultate do sada i da je naša evropska agenda vrlo ambiciozna. Već sljedeće sedmice ćemo usvojiti Reformsku agendu na vladi i sve mjere koja ona podrazumijeva, tako da treba da držimo taj vrlo visok tempo koji smo do sada imali“, naveo je on. 

Na pitanje da li očekuje Fon der Lajen uskoro u našem regionu, Spajić odgovara da bi „trebalo da uskoro imamo predsjednicu i u Crnoj Gori i u ostalim zemljama Zapadnog Balkana“.

„Nadamo se da ćemo do tada imati i neke konkretne rezultate da prezentujemo jer je uvijek lijepo sa rezultatima doći na sastanak i jer ljudi iz Brisela to vrednuju“, zaključio je Spajić. 

Foto: gov.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA