SO Andrijevica: O smjeni Ćulafića 7. avgusta

Nastavak nedavno prekinute sjednice lokalnog parlamenta na kojoj je trebalo da se raspravlja o predlogu petnaest odbornika opozicije iz redova koalicije DPS-SD i odbornika Mijodraga Dragovića, donedavnog člana NSD, o razrješenju Željka Ćulafića, kadra SNP-a, sa mjesta predsjednika opštine nije održan ni juče. Predsjednik SO Andrijevica Mladen Đukić je saopštio da je zasjedanje odloženo zbog smrtnog slučaja u porodici odbornice SNP-a Jelene Zonjić.

– Predstavnici odborničkih klubova su se saglasili da se zasjedanje odloži zbog smrtnog slučaja u porodici odbornice SNP-a. Na kolegijumu je dogovoreno da se nastavak sjednice održi u ponedjeljak 7. avgusta u 11 časova – istakao je Đukić.

Smjena Ćulafića se traži, kao su naveli podnosioci predloga, zato što nije obezbijedio sprovođenje Strateškog plana opštine Andrijevica, drugih razvojnih planova, programa i strateških dokumenta od državnog značaja. Kao razlog za smjenu Ćulafića istaknuto je i to što, kako tvrde, nije na vrijeme Skupštini dostavio izvještaj o svom i radu lokalne uprave i službi.

Ćulafić je juče ponovio da su optužbe izrečene na njegov račun potpuno neutemeljene i da je cijela priča usmjerena u cilju stvaranja nove parlamentarne većine i vraćanje DPS-a na vlast.

– Funkciju predsjednika opštine od samog početka, pa sve do današnjeg dana obavljao sam krajnje odgovorno i u skladu sa važećim propisima, o čemu svjedoče i neumoljive činjenice i dokazi. To znači da su optužbe na moj račun upućene u predlogu za moju smjenu od strane odbornika DPS-a i odbornika Dragovića potpuno neutemeljene i da imaju političku pozadinu sa ciljem stvaranja nove parlamentarne većine u Andrijevici – naveo je Ćulafić.

Sjednica lokalnog parlamenta prekinuta je 15. jula nakon što je grupa nezadovoljnih građana ušla u skupštinsku salu i onemogućila da se zasjedanje održi.

foto:Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA