SNP: Učešće u Vladi ne uslovljavamo podrškom od najmanje 49 poslanika

Socijalistička narodna partija (SNP) demantovala je medijske navode da je svoju podršku i učešće u 43. Vladi Crne Gore uslovljavala podrškom najmanje 49 poslanika.

“Mi ćemo odluku o našem učešću u Vladi donijeti na osnovu mogućnosti da sprovedemo naša programska načela i teme od najveće važnosti za naše glasače, kao što su popis stanovništva, nastavak gradnje autoputa ka Boljarama i Beogradu, kao i ravnomjeran ekonomski razvoj sjevera Crne Gore”, saopšteno je iz SNP-a.

Iz partije na čijem je čelu Vladimir Joković poručuje da bi voljeli što stabilniju većinu u Skupštini za formiranje Vlade, jer takva Vlada može lakše i efikasnije da obavlja svoj posao, ali svoju podršku nikad nije vezivao za konkretan broj poslanika od 49.

“Razgovori o formiranju Vlade su trenutno u toku, kontakt između donosioca odluka u ovom trenutku je svakodnevan i s obzirom da je to tema od najvećeg društvenog interesovanja i značaja, obavijestićemo javnost o ishodu tih razgovora čim budemo imali konačan dogovor”, zaključuju u SNP-u.

NIKŠIĆ PROGNOZA