SNP, DEMOS i DSS idu zajedno, na listi Joković, Šćekić, Kaluđerović…

Glavni odbor Socijalističke narodne partije završen je danas u Podgorici, i data je podrška koalicionom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima.

U pitanju je predizborni savez sa DEMOS-om Miodraga Lekića i Demokratskom srpskom strankom (DSS). Prvi na listi je čelnik SNP-a Vladimir Joković, potom Dragoslav Šćekić i Slađana Kaluđerović. Slijede dr Zoran Terzić, pa pozicija za DEMOS (Miodrag Lekić) a onda Milosava – Mira Paunović i Bogdan Božović, rečeno je našem portalu.

Socijalistička narodna partija (SNP), kako su saopštili zvanično, nastupiće u koaliciji sa Demosom i Demokratskom srpskom strankom, a na izbornoj listi Vladimir Joković „naći će se veliki broj novih lica, mladih i perspektivnih, koji su budućnost Crne Gore“. To su rekli nakon sjednice Glavnog odbora na kojoj je, kako navode, jednoglasno usvojena predložena izborna lista.

SNP, kako su naveli, ostaje otvorena za saradnju sa svim partijama koje Crnu Goru vide kao građansku, pravnu i socijalno odgovornu državu.

„Socijalistička narodna partija još jednom je pokazala, svojim djelovanjem da je ozbiljan stožer demokratskih procesa, da baštini vrijednosti svojih osnivača prije punih 25 godina, ali i da širom otvara vlada mladim, obrazovanim i kvalitetnim ljudima, koji su budućnost SNP-a i Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je sjednica Glavnog odbora protekla u demokratskoj atmosferi razumijevanja i poštovanja, te da su svi iskazali punu posvećenost daljoj borbi za demokratsku i prosperitetnu Crnu Goru.

Na sjednici GO čulo se da je SNP za svoje dvije i po decenije postojanja prošao kroz turbulentna vremena kao i da su pretrpjeli brojne udare.

„Kao i uvijek do sada, tako i danas, SNP ostaje posvećen svim vrijednostima koje nas vode naprijed. Mnogo je toga urađeno, ali mnogo toga je još pred nama, i mi smo spremni“, poručili su iz SNP-a. 

Parlamentarni izbori biće održani 11. juna. a rok za predaju lista ističe sjutra u ponoć.

SNP je prošle izbore bio dio kolacije „Za budućnost Crne Gore“, a DEMOS je bio dio saveza „Mir je naša nacija“. 

Izvor, foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA