SNP i Demos predali listu za izbore, Joković: Građani da glasaju za one koji su ozbiljni

Socijalistička narodna partija (SNP) i Demos predali su večeras Državnoj izbornoj komisiji (DIK) poslaničku listu za vanredne parlamentarne izbore 11. juna.

Te dvije partije su zajednički nastup na izborima dogovorile juče, a na izborima će nastupiti pod sloganom „Za tebe“.

Predaji liste prisustvovali su lider SNP-a Vladimir Joković, potpredsjednik Dragoslav Šćekić, funkcionerka Snežana Kaluđerović, predsjednik Demosa Miodrag Lekić, funkcionerka te partije Ksenija Milović.

Nosilac liste je Joković.

On je tokom predaje liste kazao da su pripremili kompletnu dokumentaciju.

„Ove dvije partije karakterišu ozbiljnost, odgovornost i kultura dijaloga, i ovu kampanju vodićemo u duhu dobrih odnosa sa svima. Nadamo se dobrom rezultatu, imamo dobru energiju. Vjerujem da ćete verifikovati našu listu“, rekao je Joković.

On je nakon predaje liste novinarima kazao da će voditi pozitivnu kampanju i da će njegovati kulturu dijaloga.

„Ne sumnjamo u dobar rezultat. Vjerujemo da će 11. jun biti praznik demokratije. Pozivam građane da glasaju za one koji su ozbiljni. Na listi su najreprezentativniji ljudi u partiji. To su većinom mladi ljudi“, kazao je Joković.

„Niko zvanično nije napustio SNP“

Na pitanje kakav je status u partiji predsjednice Skupštine Danijele Đurović i ministara Marka Kovača i Miomira Vojinovića rekao je da je bilo natpisa (o tome da su napustili partiju).

„Niko zvanično nije napustio SNP. Neki čija su se imena sinoć pojavila su to demantovali, neki koji se pominju nisu u Crnoj Gori. Što se tiče SNP-a, stanje je redovno“, kazao je Joković.

Izvor: Vijesti

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA