SNP će podržati Mandićevu inicijativu za pokretanje parlamentarne istrage o slučajevima prebijanja i ubistava novinara

Poslanici Socijalističke narodne partije (SNP) u Skupštini Crne Gore Slađana Kaluđerović i Bogdan Božović podržaće inicijativu o otvaranju parlamentarne istrage povodom preispitivanja rada državnih organa u istragama prebijanja novinara, i ubistva Pavla Bulatovića i Duška Jovanovića, saopšteno je iz SNP-a.

„SNP apsolutno podržava najavu predsjednika Skupštine o parlamentarnoj istrazi, kao formiranje anketnog odbora radi prikupljanja informacija o istragama o nasilju i ubistvima novinara, političara i nezavisnih intelektualaca. Moramo konačno izaći iz mraka tih nesrećnih godina, i istinom osvijetliti naš budući put“, poručio je Božović.

Predsjednik Skupštine Andrije Mandića najavio je prekjuče da će poslanički klubovi Nove srpske demokratije (NSD) i Demokratske narodne partije (DNP) pokrenuti parlamentarnu istragu o slučaju prebijanja nekadašnjeg urednika „Dana“ Duška Jovanovića 2000. godine, kao i o slučajevima prebijanja Voja Lalovića, Željka Ivanovića, Gojka Mitrovića… „od strane grupa u javnosti poznatih kao „crne trojke'“.

Kaluđerović je istakla da će SNP pomoći u tim istragama svojim punim kapacitetom.

„Pavle Bulatović, ministar odbrane u Vladi SRJ, sinonim za slobodno novinarstvo Duško Jovanović, kao i mnogi drugi istaknuti intelektualci koji su se protivili dominantnim narativima u vrijeme DPS-a, predstavljaju simbol otpora i žrtve represivnih politika tog vremena. A svi slobodoumni građani i profesionalci su „naši“ ljudi. I staćemo uz njih u svakom trenutku. Kao što smo hrabro stajali tokom mračnih godina vladavine bivšeg režima,“ kazala je Kaluđerović.

foto: SNP

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA