„Snažna podrška Grčke Crnoj Gori, učlanjenje u EU pospješiće i razvoj turizma“

Učlanjenje Crne Gore u EU pospješiće razvoj turizma, povećati mobilnost turista i dalje učvrstiti odnose naše zemlje i Grčke u oblasti ove privredne grane, saopšteno je na sastaku ministarki turizma Crne Gore i Grčke Simonide Kordić i Olge Kefalojani.

One su se sastale na marginama Ministarskog samita koji je održan u Costa Navarinu.

„Sagovornici su se saglasili da su odnosi CG i Grčke u oblasti turizma dobri, ali da postoji prostor za dalje unapređenje. S tim u vezi, dogovoreno je da dvije zemlje pristupe potpisivanju Memoranduma o saradnji, koji je CG dostavila Grčkoj na usaglašavanje“, navodi se u saopštenju.

Kordić i Kefalojani ocijenile su da bi zemlje regiona trebalo da razmišljaju u pravcu kreiranja jedinstvenog turističkog nastupa, naročito kada je riječ o turistima koji dolaze iz dalekih destinacija.

Takođe, istaknuto je da će učlanjenje CG u EU pospješiti i razvoj turizma, povećati mobilnost turista i dalje učvrstiti odnose dvije zemlje u oblasti ove privredne grane.

“Svjesni smo važnosti diverzifikacije turističkog proizvoda. CG, kao i Grčka, može da ponudi autentično iskustvo koje turisti danas traže. Kao što znate, CG je kandidat za pristupanje EU. Na tom putu, cijenimo podršku Grčke”, poručila je Kordić.

Kefalojani je istakla da će Grčka nastaviti snažno da podržava naš evropski put, te apostrofirala da je važno raditi na razvoju investicionog ambijenta i povećanju priliva stranih direktnih investicija.

Foto: gov.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA