Skupština: Izvinjavamo se Strujić Harbić i Klubu poslanika BS, došlo je do tehničke greške

Skupština Crne Gore saopštila je danas da se izvinjava poslanici Kenani Strujić Harbić i Klubu poslanika Bošnjačke stranke (BS).

„U Skupštini Crne Gore, juče je, u okviru Četvrte sjednice Prvog redovnog (proljećenjeg) zasijedanja u 2023. godini, usvojen Predlog zakona o izmjeni Zakona o boračkoj i invalidskoj penziji glasovima 41 poslanika. Uvidom u listing glasanja, između ostalog, navodi se da je Predlog zakona usvojen i glasovima poslanice Kenane Strujić Harbić iz Bošnjačke stranke, koja u radu Skupštine Crne Gore ne učestvuje od donošenja Ukaza predsjednika Crne Gore, 16. marta 2023. godine. Imajući u vidu da poslanica Kenana Strujić Harbić u Plenarnoj sali sjedi pored poslanika Dragana Ivanovića iz Socijalističke narodne partije, prilikom glasanja došlo je do tehničke greške zbog zamjene mjesta sjedenja poslanika“, navodi se u saopštenju Skupštine.

Iz Skupštine su se oglasili povodom današnjeg saopštenja Akcije za ljudska prava (HRA) u kome se između ostalog navodi da „protestuju“ jer su poslanici Skupštine Crne Gore na jučerašnjoj sjednici usvojili Predlog zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti, kojim je kako kažu selektivno propisan institut „civilne žrtve rata“ koji podrazumijeva pravo na novčanu naknadu.

Iz HRA su rekli da se od predstavnika Građanskog pokreta URA i predstavnice Bošnjačke stranke Kenane Strujić Harbić, moglo očekivati da se sjete i žrtava otmice u Štrpcima i založe se za njihov jednak tretman.

Foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA