(VIDEO) Đurović: Crna Gora u prvom kvartalu prihodovala 119 miliona od turizma

Crna Gora je u prvom kvartalu, po izvještaju Centralne banke, prihodovala 119 miliona eura od turizma, što je nevjerovatan rezultat ako imamo u vidu podatke da je prošle godine to bilo 45 miliona, a 2019. oko 47 miliona, kazao je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović na današnjoj sjednici.

Iz Ministarstva kapitalnih investicija najavljeno je da će Pegazus od 22. juna letjeti ka Crnoj Gori.

Sjednicu ste mogli da pratite uživo na našem portalu:

Pegazus od 22. juna leti ka Crnoj Gori

Crna Gora je uspjela da sklopi dogovor sa „Pegazusom“ i počinje sa avio-linijama između Podgorice i Istanbula 22. juna, najavio je državni sekretar MKI Admir Šahmanović.

„To je jedan ozbiljan igrač iz te oblasti. Pokrivaju oko 126 destinacija i sigurno će uticati na smanjenje cijena karata, što je sigurno velika stvar za građane“, kazao je Šahmanović.

Šahmanović: Crna Gora blizu zatvaranja Poglavlja 15

Državni sekretar Ministarstva kapitalnih investicija Admir Šahmanović kazao je da je Crna Gora blizu zatvaranja Poglavlja 15, koje se odnosi na energetiku.

On je naveo da je Crna Gora uspješno realizovala dva od tri ključna zahtjeva Evropske komisije.

„Što se tiče Poglavlja 14, koje se odnosi na saobraćaj, tu smo okončali postupak koji je započet 2011. godine i postali smo punopravna članica Pariškog memoranduma, koji je potpisao ministar Ibrahimović. Napravili smo veliki iskorak i stali rame uz rame sa svim evropskim zemljama i Kanadom, a tiče se udruženja pomorske inspekcije. Takođe, pripremili smo Predlog zakona o Željeznici i narednih dana planiramo da ga pošaljemo Evropskoj komisiji, što je bila velika kočnica u prethodnom periodu za zatvaranje ovog poglavlja“, kazao je Šahmanović.

On je naveo da su uspjeli da sertifikuju podgorički Aerodrom.

„Aerodrom je sada rame uz rame sa svim evropskim aerodromima. To predstavlja dodatni podsticaj za uspostavljanje novih linija. Povećali smo atraktivnost aerodroma i nastavljamo“, istakao je Šahmanović.

Zeleno svjetlo za spomen – obilježja Petru Žuloviću i Tomislavu Mićoviću

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Predlog za davanje saglasnosti Opštini Andrijevica za podizanje spomen – obilježja davanjem naziva JU Dom zdravlja imenom Doktor Tomislav Tomo Mićović, prije isteka zakonskog roka, kao i predlog za davanje saglasnosti Opštini Plužine za podizanje spomen – obilježja davanjem naziva javnom objektu – ulici imenom Dr Petar Žulović, takođe prije isteka zakonskog roka.

Novaković Đurović: Uveliko se radi na izradi planskih dokumenata

Vlada je usvojila Predlog odluke o izradi Izmjena i dopuna Prostorno-urbanističkog plana Opštine Plužine i Predlog odluke o određivanju rukovodioca izrade Izmjena i dopuna Prostorno-urbanističkog plana Opštine Plužine i visini naknade za rukovodioca i stručni tim za izradu Izmjena i dopuna Prostorno-urbanističkog plana.

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović je kazala da se „uveliko radi na izradi planskih dokumenata“.

„Za veće opštine značajan broj planskih dokumenata je već na javnoj raspravi. To je već završeno u glavnom gradu, opštinama Nikšić, Herceg Novi, Kolašin, a krenuli smo u izradu planskih dokumenata i za manje opština. Vjerujem da brzo možemo da završimo kompletan posao – sistemi donošenja svih planskih dokumenata“, kazala je Novaković Đurović.

Đurović: Crna Gora je u prvom kvartalu prihodovala 119 miliona eura od turizma, idemo ka rekordnoj sezoni

Crna Gora je u prvom kvartalu, po izvještaju Centralne banke, prihodovala 119 miliona eura od turizma, što je nevjerovatan rezultat ako imamo u vidu podatke da je prošle godine to bilo 45 miliona, a 2019. oko 47 miliona, kazao je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

„To nam garantuje sjajnu turističku sezonu. Na današnji dan u Crnoj Gori boravi 42.264 turista, što je 26 odsto više nego 2019. godine. Idemo sigurnim koracima ka rekordnoj sezoni“, istakao je Đurović.

On je podsjetio da su se tri proizvođača priključila akciji Stop inflaciji, te da prodaju pelet po povoljnoj cijeno od 230 eura.

Adžić: Nagraditi službenike Uprave policije

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da su službenici Uprave policije odgovorno odradili posao tokom inauguracije, te da se poslala slika iz Crne Gore „na ponos svih nas“.

„Direktor UP je predložio da se izdvoje novčana sredstva da se nagrade službenici, pa i ja apelujem da im se izađe u susret“, kazao je Adžić.

Premijer Dritan Abazović pozvao je Ministarstvo finansija da ubrza proces i nagradi spasioce koji su učestvovali u akcijama nakon razornog zemljotresa.

Izvor: Dnevno

NIKŠIĆ PROGNOZA