Opet odložen početak Sjednice SO Šavnik

Predsjednica Skupštine opštine Šavnik Nadežda Kotlica opet je odložila početak sjednice, koja je bila planirana za 18 časova.

Odbornici Koalicije Za budućnost Šavnika traže da se sjednica odloži jer, kako tvrde, nije zakazana po zakonu pošto je potrebno da prođe osam dana od dana zakazivanja, a ista je zakazana u petak.

Njihovom zahtjevu nije udovoljeno zbog čega su i pristalice pomenute koalicije ušle su u zgradu Opštine kako bi spriječili održavanje sjednice koja je bila zakazana za 15.30 časova.

Pristalice i odbornici opozicije su poručili da su spremni „da dočekaju i zoru i da neće izlaziti iz sale“.

Pristalice Koalicije Za budućnost Šavnika i dalje su u sali, zajedno sa odbornicima opozicije.

Danijel Živković
foto: Privatna arhiva

Predstavnici opozicionih partija kazali su „Vijestima“ da neće dozvoliti da se nezakonito održi sjednica i smijeni OIK.

„Tražilo smo da se sjednica odloži za dan-dva i da se dogovorimo, ali nijesu pristali. Predsjednica SO je do sada, uvijek prije održavanja sjednica prvo održala konsultacije sa predsjednicima odborničkih klubova, što ovoga puta nije bilo slučaj, nego su nam samo u petak, oko 15 časova, podijeli materijal“, kazali su „Vijestima“ iz šavničkih opizicionih partija.

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković saopštio je na današnjoj sjednici Skupštine da pristalice koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) namjeravaju da spriječe održavanje sjednice Skupštine opštine (SO) Šavnik.

Foto: Privatna arhiva

NIKŠIĆ PROGNOZA