Sjednica Skupštine Glavnog grada: Dopunjavaju odbore direktora

Počela je sjednica Skupštine Glavnog grada na kojoj će se raspravljati o dopuni odbora direktora preduzeća i ustanova čiji je osnivač Glavni grad. Upravljački organi preduzeća i ustanova biće dopunjeni sa kandidatima iz reda zaposlenih koji se nisu našli u prvobitnoj odluci o imenovanju odbora direktora i ustanova koja je usvojena 11. maja.

Na zahtjev Vasilija Čarapića, šefa kluba odbornika Pokreta evropa sad, data je pauza od 15 minuta kako bi zasijedao odbor za izbor i imenovanja i konstatovao tehničku grešku koja se pojavila u dopunjenoj odluci. Čarapić je nakon sjednice odbora saopštio da je došlo do tešhničke greške u upravnom odboru Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju jer umjesto Mirele Feratopvić, koja je ranije bila u upravnom odboru, a koja je navedena u odluci, treba da bude Savo Knežević, iz reda roditelja. 

Šef kluba odbornika DPS-a Andrija Klikovac saopštio je da sjednica gradskog parlamenta nije sazvana u skladu sa Poslovnikom o radu Skupštine.

– Do sada nije bila praksa da se na ovaj n ačin zakazuje sjednica Skupštine Glavnog grada. Ona nije zakazana u skladu sa Poslovnikom o radu jer gradonačelnica Olivera Injac nije uradila ono što je trebala da uradi u skladu sa Poslovnikom, zakonom, osnivačkim aktima preduzeća kada je u pitanju ova tačka. Ovo ukazuje na izuzetnu neozbiljnost u funkcionisanju lokalne samouprave, da se izostave ljudi koji bi trebalo da budu imenovani, da se svakodnevno dešavaju greške u pripremi materijala. Mislim da je dužnost da gradonačelnica poštuje ovaj dom i da bude prisutna na ovoj sjednici. Molim vas da je obavijestite da dođe i da nam odgovori na neka pitanja koja nije na prethodnoj sjednici – rekao je Klikovac.

Izvor, foto: DAN

NIKŠIĆ PROGNOZA