SDP: Ovo je naša kuća i učinimo je boljom

Moramo se okrenuti cilju oko kojeg se može postići konsenzus u Crnoj Gori – a to je kako da učinimo da svaki naš građanin živi u boljem, zdravijem i sigurnijem ekonomskom, političkom i ukupnom društvenom ambijentu i kako da zajednički dođemo do punopravnog članstva u EU, saopštili su iz Socijaldemokratske partije. 

„Svakog 21.maja iznova se podsjetimo baklje slobode koju su građani Crne Gore upalili te 2006. godine, onako kako su naši preci vazda kroz istoriju znali upaliti kada je bilo potrebno. Kao partija koja se od svog osnivanja borila za nezavisnu Crnu Goru svjesni smo da smo generacija koju je istorija privilegovala“, navode iz SDP.

Međutim, dodaju u saopštenju, pred nama je zadatak da našu zajedničku kuću izgrađujemo na idealima pravde, jednakosti i otvorenosti.

„Neke ključne ciljeve smo postigli – definisali strateške prioritete Crne Gore i kroz NATO članstvo obezbijedili sigurnost za sve naše sugrađane. Sada se moramo okrenuti cilju oko kojeg se može postići konsenzus u Crnoj Gori –  a to je kako da učinimo da svaki naš građanin živi u boljem, zdravijem i sigurnijem ekonomskom, političkom i ukupnom društvenom ambijentu. Kako da zajednički dođemo do punopravnog članstva u EU.

Ovo je naša kuća i učinimo je boljom – zbog generacija koje dolaze poslije nas, od kojih mnogi koji nijesu ni bili rođeni 2006. s ponosom nose crveni barjak slobode. Građani Crne Gore, srećan vam Dan nezavisnosti! Za našu kuću – Da je vječna Crna Gora“, zaključuju u SDP.

NIKŠIĆ PROGNOZA