SDP obilježava 34 godine postojanja

„Danas slavimo 34 godine postojanja Socijaldemokratske partije (SDP) Crne Gore. Ovo je vrijeme koje nas obavezuje da se osvrnemo na naš put, ali i da zacrtamo smjer u kojem želimo da idemo“, saopštili su iz Socijaldemokratske partije.

Kazali su da nikada nije bilo lako.

„Naša partija je prošla kroz mnoge izazove i promjene, ali smo uvijek ostali dosljedni svojim vrijednostima i principima. SDP Crne Gore je uvijek bio glas građana, borac za socijalnu pravdu, demokratiju i ljudska prava“, saopšteno je iz SDP-a.

Kako kažu u decenijama za nama, su se borili protiv nepravde i nejednakosti, zalagali za bolji život svakog pojedinca u državi i svojim radom, kako kažu, doprinijeli najvažnijem cilju, obnovi nezavisnosti Crne Gore.

„Iako smo postigli mnogo, još uvijek je mnogo posla pred nama. I danas stojimo odlučno pred novim izazovima i okolnostima. Naša zemlja se suočava sa ekonomskim, socijalnim i ekološkim poteškoćama, sa veoma jakim stranim malignim uticajima, i sa visokim stepenom kriminala i korupcije, a mi ćemo svi zajedno tome dati odgovor“, saopšteno je iz SDP-a

Naglašavaju da je u vremenu kada je mnogo sezonskih političkih pojava u Crnoj Gori, posebno ističu, važnost trajanja, držanja progresivnog političkog kursa i moralne vertikale koju posejduju.

„Više nego ikad Crnoj Gori je potrebna jaka socijaldemokratska ideja, temeljan pristup izazovima kojima su pred nama, čvrstina i ozbiljnost u političkom djelovanju. Socijaldemokratska partija Crne Gore ostaje posvećena svojim ciljevima: članstvu u EU, izgradnji pravednijeg društva, unapređenju kvaliteta života svih građana i jačanju demokratskih institucija“, saopštili su iz SDP-a.

Upravo zbog toga, danas se, kako kažu, obavezuju da nastave sa radom još jače, sa više energije i entuzijazma.

„Naša vizija je jasna: želimo Crnu Goru u kojoj će svaki građanin imati jednake šanse za uspjeh, gdje će pravda i solidarnost biti temelj društva“, zaključili su iz SDP-a.

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA