SD: Pljevlja primjer civilizacijskog sunovrata Crne Gore

Jučerašnja odluka Skupštine opštine Pljevlja kojom se predviđa promjena datuma Dana opštine 20. novembra koji se slavio kao dan kada su se Pljevlja oslobodila od faštista, za 27. oktobar, što je vjerski praznik, najbolje oslikava civilizacijski sunovrat Pljevalja, ali i čitave Crne Gore, saopšteno je iz Socijaldemokrata.

Jučerašnja odluka Skupštine Opštine Pljevlja najbolje oslikava civilizacijski sunovrat Pljevalja, ali i čitave Crne Gore. Ne čude podignute ruke odbornika bivšeg Demokratskog fronta, a ni obično uzdržanih Demokrata čija je očigledno mislija bila da Pljevlja „časno“ oslobode od antifašizma i onoga što jesu antifašističke vrijednosti“ saopšteno je iz SD-a.

„Očuvanje građanskog i sekularnog karaktera Pljevalja od izuzetne je važnosti za Crnu Goru, zato ovakva odluka nije trebala biti usvojena, jer ona defakto narušava multietnički i multivjerski sklad u Opštini Pljevlja, nije u skladu sa Ustavom, uz manipulativno istorijsko utemeljenje ove odluke na koje se pozivaju donosioci ove odluke. Zato pozivamo nadležno ministarstvo i Vladu da ne daju saglasnost na ovakvo vrijednosno urušavanje savremene i samosviesne Crne Gore“, zaključile su Socijaldemokrate.

Foto: SD

NIKŠIĆ PROGNOZA