SD: Ne pominjite SD, u pregovorima o Vladi ne učestvujemo

Socijaldemokrate Crne Gore pozivaju političke aktere koji duže vrijeme bezuspješno pokušavaju da formiraju vladu, da svoje unutrašnje probleme ne rješavaju preko leđa SD-a, koji zvanično u pregovorima nikad nije ni učestvovao, saopšteno je iz SD-a.

Prema njihovim riječima, neprimjereno je i politički nezrelo da nas bilo ko pominje u kontekstu navedenih pregovora, iako nam je u potpunosti jasna potreba pojedinih političkih partija da, kao i uvijek, nađu nekog fiktivnog neprijatelja kojeg će napadati kako bi odbranili sebe od odgovornosti za rušenje prethodno dogovorene većine.

„Činjenica da oni koji pregovaraju ne mogu ili ne žele da se dogovore im ne daje za pravo da svoje probleme „rješavaju“ tako što će pominjati u bilo kojem kontekstu SD, jer svi oni jako dobro znaju da formiranje 44. Vlade i konstituisanje nove parlamentarne većine nikad i nije bila tema razgovora sa nama“, navodi se u saopštenju. 

Kako su kazali, da li će neko na javnom ili tajnom glasanju dobiti glas poslanika SD-a zavisi isključivo od odluka njihovih partijskih organa, koje se, kako dodaju, baziraju i na analizi ponašanja onih koji se potajno nadaju da će taj glas možda dobiti.

„Građana radi, o moralisanju na političkoj sceni bi mogli „do sjutra“, posebno sa onima koji drže na vlast Marka Kovačevića, Daria Vranješa i slične, te kojima su mjera evropskog i evroatlanstkog puta oni koji se hvale zapaljenim NATO zastavama“, jasni su iz ove partije.

U saopštenju dodaju da je njihov stav je u potpunosti jasan i nepromijenjen od 11. juna.

„Socijaldemokrate mogu biti sagovornik samo onima koji žele istinski evropsku i evroatlantsku Vladu, koji nemaju nedoumica oko vrijednosnog okvira u kojem treba da se kreće Crna Gora, a to je njen građanski, sekularni i antifašistički karakter, koji političkim i moralnim uzorima ne smatraju osuđene ratne zločince, ne relativizuju genocid u Srebrenici, ne opravdavaju brutalnu i ničim izazvanu agresiju Rusije nad Ukrajinom, te kojima mjera antifašizma nije Pavle Đurišić“, zaključuje se u saopštenju.

Foto: SD

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA