SD: Crnoj Gori treba kredibilna proevropska i pro-NATO vlada

Umjesto da se bavi sve većim problemima u sopstvenoj, predsjednik Srbije po ko zna koji put pokazuje neskrivenu želju da uređuje političke prilike u našoj državi, saopšteno je iz Socijaldemokrata Crne Gore (SD).

Prema njihovim riječima, jasnom namjerom da utiče na strukturu i sastav nove 44. vlade, Aleksandar Vučić zapravo želi da sačuva odlučujući politički uticaj koji je imao na odlazeću, „zahvaljujući čemu joj je njegova agenda bila preča od evropske“.

Kako su kazali, stoga je jasno da je Crnoj Gori umjesto pro-Vučićeve potrebna kredibilna proevropska i pro-NATO vlada, okupljena oko građanskih, sekularnih i antifašističkih vrijednosti.

„Jedino takva vlada može voditi politiku koja je u potpunosti usklađena sa našim spoljnopolitičkim prioritetima, odnosno očekivanjima naših partnerskih država, koji jednako kao i mi znaju da antievropske snage ne mogu voditi evropsku politiku. Baš kao što znamo da se od partija koje su osvjedočeni protivnici NATO-a ne može očekivati da učešćem u vladi daju neophodan doprinos povratku kredibiliteta koji smo poslednjih godina među NATO saveznicima praktično izgubili“, zaključuju u saopštenju.

Foto: SD

NIKŠIĆ PROGNOZA