Šćekić sa Jukićem: Tradicionalno dobrosusjedska i prijateljska saradnja između Crne Gore i BiH

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić sastao se sa ambasadorom Bosne i Hercegovine Branimirom Jukićem, gdje su ocijenili da se tradicionalno dobrosusjedska i prijateljska saradnja između Crne Gore i Bosne i Hercegovine ogleda kroz regionalne inicijative i multilateralne organizacije na obostranu korist.

Kako se navodi u saopštenju, kontinuirani susreti na visokom nivou doprinose intenziviranju saradnje u svim oblastima, prvenstveno u oblastima koje se tiču mladih, sportista i sportskih radnika.

Iz Kabineta potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade su kazali da sport ima moć da spoji ljude i promoviše saradnju. Dodaju da se vrlo često odvijaju sportski događaji gdje učestvuju klubovi i organizacije Crne Gore i Bosne i Hercegovine, kako u jednoj, tako i u drugoj državi.

„Nadam se da će skorije potpisivanje protokola o saradnji, čije pripreme teku, biti uspješno i da će donijeti još više događaja i učešća između ove dvije države“, kazao je Šćekić.

Kako su istakli, RYCO je izvanredna organizacija koja promoviše mir i pomirenje među mladim ljudima.

Zaista je važno da mladi učestvuju u razmatranju politika i prevazilaženju konflikata. Kako su Crna Gora i Bosna i Hercegovina članice RYCO organizacije, saglasili su se da ta saradnja donosi pozitivne rezultate i da će mladi imati značajan uticaj na stvaranje mirnije budućnosti, te i da je Regionalna konferencija u organizaciji RYCO održana prošlog mjeseca u Sarajevu, a na kojoj je i Ministarstvo sporta i mladih Crne Gore uzelo učešće, pokazatelj kontinuirane i posvećene saradnje“, piše u saopštenju.

Sagovornici su zaključili da demografija i migracije su izazovi sa kojima se susreću mnoge zemlje i da je veoma važno pronaći adekvatna rješenja za stvaranje stabilnih uslova i zaustavljanje migracija, prvenstveno odlivanje mladih ljudi izvan granica matičnih država.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents