Šćekić: Pobjedu rukometaša sam podržao, ali ne i sveukupan rezultat

Ja sam pobjedu muške rukometne reprezentacije podržao i zahvalio se na borbi i trudu, ali sveukupan rezultat nisam podržao, kazao je ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić.

On je, gostujući u emisji „Boje jutra“ na Televiziji Vijesti, rekao kako je njegova želja da se sport vrati na nivo na koji je potreban da bude.

Šćekić je prije par dana kazao da je čestitka rukometašima, od strane njegovog resora, izostala iz razloga što – ono što je ishod njihovog takmičenja nije za čestitku –

– Nismo prošli u drugi krug, ali svakako im upućujem pohvale jer su pokazali da mogu i da možemo u budućnosti da se borimo za bolji rezultat – rekao je on gostujući na „RTV Srpska“.

Šćekić je istakao i kako je ta situacija politiizovana, te dodao da je „neko“ to htio da okrene ka prošlosti podjela i mržnja.

– Ja kao ministar to neću dozvoliti – naglasio je.

Muška rukometna reprezentacija je, kako on smatra, najbolja do sada i ima ogromni potencijal.

– Podijelili smo vanrednih 200.000 eura koje su im bile potrebne da kvalitetno odu na ovo prvenstvo – dodao je Šćekić.

On je naveo da su, kao Ministarstvo, zadovoljstvo iskazali onda kada su se rukometaši kvalifikovali za Evropsko prvenstvo.

Na ovom prvenstvu je, kako kaže, djelimično postignut uspjeh.

– Zamislite da svaki dan čestitamo poraze i pobjede, onda bi izgubili smisao budućih dobrih rezultata – kazao je ministar sporta i mladih.

Pitao je i zašto niko ne pominje rezuiltate utakmice vaterpolo reprezentacije, koja je, kako je kazao, u ovom momentu na šestom mjestu na Evropskom prvenstvu. – I to su naši momci – rekao je Šćekić.

– Zasluženo smo pobijedili Srbiju i bili smo bolji i naravno da sam navijao za Crnu Goru – naveo je Šćekić.

Kako smatra, njegova izjava povodm te utakmice je „vrlo korektna“.

– Smatram da sam izrazio veliko poštovanje prema tim momcima koji to zaslužuju – zaključio je.

foto:gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA