Savjeti manje brojnih naroda: Pozdravljamo odluku o odgađanju u cilju kompletiranja uslova za Popis

Savjeti manje brojnih naroda i nacionalnih zajednica pozdravili su odluku premijera Milojka Spajića o odgađanju popisa za 3. decembar, u cilju kompletiranja svih neophodnih uslova za transparentan i krebilan popis, što je bio i naš zajednički zahtjev i apel prema Vladi, saopšteno je iz Vijeća manje brojnih naroda

„Vjerujemo da postoji dobra volja da se učini dodatni napor za obezbjeđivanje svih tehničkih okolnosti, uključujući odgovarajući softverski sistem. Isto tako očekujemo i fleksibilnost da se izađe u susret opravdanim zahtjevima vijeća za učešće svih zainteresovanih predstsvnika u komisijama i tijelima, kako na opštinskom nivou tako i u samom Monstatu, kod kontrole unosa podataka, kao i fleksibilnost oko perioda ukupnog trajanja popisa“, kazali su oni.

Navode da žele punu primjenu, u cilju izgradnje povjerenja u cjelokupan proces popisivanja.

Zajedničko saopštenje potpisali su: Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori – Predsjednik Suljo Mustafić, Nacionalni savjet Albanaca u Crnoj Gori- Predsjednik Faik Nika, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore- Predsjednik Zvonimir Deković, Savjet Muslimana Crne Gore- Predsjednik Sabrija Vulić, Romski savjet u Crnoj Gori- Predsjednik Mensur Šaljaj, Srpski savjet u Crnoj Gori- Predsjednik Momčilo Vuksanović.

Foto: BVCG

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA