Savez asocijacija Crne Gore u Njemačkoj: Ovog puta ne smijemo posmatrati sa strane, moramo biti na braniku domovine

Povodom predstojećih predsjedničkih izbora oglasio se Savez asocijacija Crne Gore u Njemačkoj.

„Kao što ste upoznati, 19. marta 2023. godine održaće se, za našu državu presudni, predsjednički izbori. Zato treba da budemo na braniku domovine kao što su naši preci brodom preko okeana dolazili da učestvuju u otadžbinskim ratovima. Sve dok pitanje opstanka naše države možemo riješiti olovkom sebi ne smijemo dozvoliti da vlast prepustimo onima koji bi je na tacni predali i ujedinili sa drugom državom. Ovog puta ne smijemo nijemo posmatrati sa strane da se ne bi kajali kao nakon 30. avgusta 2020.

Naš izbor je jasan. Jedino Milo Đukanović može sačuvati nezavisnost naše države“, naveli su u saopštenju i dodali:

„Pozivamo vas da se svi odazovemo vapaju naše zemlje. Zbog naših predaka i naših potomaka dajmo doprinos da se sve završi u prvom izbornom krugu.

Nemojte vjerovati zastrašivanjima onih koji bi sve dali da naše države nema. Ne dopustite da vas pokolebaju, jer nemaju nikakav pravni osnov da vam zabrane glasanje. Nemaju nikakve mehanizme da vam naruše status u zemljama prijema. Svi smo mi crnogorski državljani, bez prava glasa bilo gdje drugo. Svi smo mi ćerke i sinove Crne Gore kojoj danas trebamo više nego ikada prije.

Zato odvojimo svi jedan vikend i pomozimo svojoj državi. Naša djeca će nam biti zahvalna. Vjerujemo u vas i vašu ljubav prema Crnoj Gori“, zaključili su.

Izvor, foto: Antena M

NIKŠIĆ PROGNOZA