Šaranović: U “Čistoći” svaki peti zaposleni na bolovanju

Zamjenik gradonačelnice Podgorice Danilo Šaranović iz Demokratske Crne Gore kazao je da je u “Čistoći” svaki peti zaposleni na bolovanju.

On je gostujući u emisiji “Mreža” Televizije Crne Gore poručio da će istražne organe informisati gdje god uoče sumnjive okolnosti u vezi sa navodima o lažnim bolovanjima za zaposlene u gradskim službama i preduzećima.

Istakao je da vjeruje da bi Stara varoš trebalo da dobije status zaštićenog kulturnog dobra, te kazao da će to pitanje biti u vrhu liste prioriteta nove gradske uprave.

Prema njegovim riječima, stanje javnih finansija u gradu već je predočeno javnosti, a bilansi su uznemiravajući. Kako je rekao, novi fenomen je postizborno zapošljavanje.

A imali smo ranije predizborno zapošljavanje, sada imamo postizborno. Sve to imajući u vidu da se na formiranje nove vlasti čekalo pola godine – kazao je Šaranović.

Tvrdi da cifre u vezi sa stanjem javnih finansija u gradu nijesu konačne u ovom trenutku. On je naglasio da su dosad izabrane četiri pozicije – gradonačelnica i dva zamjenika, te predsjednica gradske skupštine.

Kao što znate, odbornici su izabrali nove odbore direktora, ali i nove članove savjeta. Kada se konstituišu ti organi, pristupiće sveobuhvatnom procesu izbora rukovodstva gradskih preduzeća, da bi isporučili rezultate kakve smo obećali građanima. Novitet u našem pristupu je što već razmišljamo o onom danu šta će biti kada nas ne bude želimo da iza sebe ostavimo funkcionalan sistem, nezavistan od političkih dešavanja – rekao je Šaranović.

Iskazao je uvjerenje da će se riješiti pitanje novih gradskih linija i unapređenja javnog prevoza.

Biciklističke staze jesu važne, sastavni su dio plana održive urbane mobilnosti ali su dokaz koliko se važnim stvarima pristapalo stihijski. Ovakva biciklistička struktura se pokazala kao nefunkcionalna, posebnio od hotela “Hilton” do Zabjela – kazao je Šaranović, izražavajući nadu da će kroz učešće svih u dijalogu i za to biti donijeto rješenje.

Izvor: RTCG

Foto: Skupština

NIKŠIĆ PROGNOZA