Šaranović: DPS šalje prijeteće poruke, svako ko je u biračkom spisku ima pravo da glasa

Predstavnici liste Još jače (PES -Demokrate) pozvali su građane da u što većem broju izađu na izbore i ne podliježu manipulacijama i spinovim jednog političkog subjekta da ne mogu ostvariti svoje biračko pravo. Ministars unutrašnjih poslova Danilo Šaranović je poručio da svako ko je upisan u birački spisak ima pravo da glasa, jer mu to omogućava Ustav i zakoni ove zemlje, a ne nijedna politička partija.

Šaranović je kazao da se obraća kao kandidat sa liste, i građanima poručuje da država garantuje da svako ko ima biračko pravo to pravo može da ostvari, jer to garanuje Ustav i zakon, a ne politički subjekti.

„DPS je uputio danas prijeteću poruku da neće dozvoliti određenom broju lica da ostvare to pravo. To se ne smije raditi i vrijeme prijetnji i ucjena je iza nas. Mi smo se borili da građani u svakoj sferi mogu da ostvare svoja prava. Ovo su manipulacije od doktora izbornog inženjeringa“, kazao je Šaranović.

Pozivao je još jednom DPS da prestane sa manipulacijama i prijetnjama. Podsjetio je da je DPS na presu prije nekoliko dana kazao da je sporno 3.300 birača i pitao zašto onda odmah nijesu obavijestii nadležne, nego u toku izborne ćutnje. Taj spisak je na kraju spao na 1.910 osoba.

„Očekivali su da MUP neće moći da provjeri taj spisak, ali imali smo kapaciteta i u kratkom roku od nekoliko sati, provjerili svakog i utvdili da 1.905 lica su upisana za vrijeme DPS vladavine. Stvar je potpuno jasna, jer svega pet lica je upisana nakon januara 2020“, kazao je Šaranović.

Dodao je da Uprava policije preuzima radnje po prijavama da su sa jednog broja vozila skinute registarske oznake.

„Sa motornih vozila koja nijesu imala cg tablice, oznake su skinute i ukradene, a policija sprovodi mjere i radnje i u kratkom roku će utvrditi o čemu se radi. U pitanju je 10-tak motornih vozila“, kazao je Šaranović.

Ministar pravde Bojan Božović kaže da je groteskno da u 2024. bilo ko prijeti bilo kome da ne može ostvariti biračko pravo, a istovremeno je u biračom spisku.

„Niko zbog toga ne može da snosi posljedice. Poručujem i da niko ne poteže za ovakvim aktivnostima i nadamo se da će se izborni proces nastaviti kako treba i da ćemo do kraja dana imati praznik demokratije“, kazao je Božović.

InjacInjac (Foto: TVCG)

Gradonačelnica Olivera Injac je istakla da smo ovih dana svjedoci da se jedan politički subjekat služi manipulacijama i spinovim kako bi sriječio građane da ostvarite svoje biračko pravo, te da je ovo zastrađivanje.

„Molim i pozivam da u što većem broju izađete i date glas kome želite“, kazala je Injac.

Foto: TVCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA