„Saradnja na planu zdravstva, obrazovanja, infrastrukture i zapošljavanja mladih“

Republika Turska i Crna Gora već imaju niz sporazuma koji su doprinijeli realizaciji mnogih značajnih projekata i raduje nas što postoji želja i volja da se ta saradnja nastavi i ubuduće kroz još konkretnije projekte, ocijenjeno je na sastanku potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade i ministra sporta i mladih Dragoslava Šćekića i ambasadora Turske u Crnoj Gori Bariše Kalkavana.

Sastanak je bio prilika da se ambasador Kalkavan upozna sa prioritetima rada 44. Vlade, poželivši uspješan rad potpredsjedniku Šćekiću na novoj poziciji uz svesrdnu podršku i pomoć u daljem djelovanju.

„Sve što doprinosi boljem položaju naših sugrađana biće naša misija u budućem periodu, jer želimo da mladim ljudima pružimo bolje uslove da žele da ostanu i stvaraju u svojoj zemlji. Dosad smo imali jako dobru i uspješnu saradnju sa TIKA agencijom iz Turske i vjerujem da ćemo u tom pravcu i nastaviti. Sa ove pozicije, moram istaći da će mi biti jako značajno da se u svakom kutku Crne Gore nešto uloži kako bi se poboljšali uslovi života naših građana i ostanak mladih u tim područjima. U dijelu demografije, bavićemo se segmentima zdravstva, obrazovanja, infrastrukture i zapošljavanja mladih ljudi”, kazao je Šćekić.

Ambasador Kalkavan je izrazio zadovoljstvo što će vlade dvije države nastaviti saradnju i prenio posebno interesovanje ministra sporta i mladih Turske za Crnu Goru. Najavio je i prijateljske utakmice u fudbalu i vaterpolu narednog 19. maja, kada se u Turskoj obilježava Dan sporta i mladih.

„Plan je da te prijateljske utakmice doprinesu novim poznanstvima i eventualnoj budućoj saradnji na polju sporta. Svakako bi nam i u tome dobrodošla vaša pomoć”, kazao je ambasador Kalkavan, na šta je potpredsjednik Šćekić odgovorio da će rado pomoći oko cijele organizacije.

Ambasador Kalkavan je podsjetio da od kad su u Crnoj Gori osnovali Tirsku privrednu komoru, koja je odmah krenula da stvara rezultate, stvorile su se I nove ideje do čije bi realizacije zajedničkim snagama lako mogli doći poput otvaranja nove bolnice, Medicinskog fakulteta, Srednje turističke škole….

„Sve su to segmenti usko vezani za oblasti kojima će se moj tim baviti u ovom mandatu 44. Vlade Crne Gore. Biće mi zadovoljstvo da budem spona između Crne Gore i Republike Turske po svim tim pitanjima kako bi realizovali projekte koji će služiti za dobrobit svih građana Crne Gore kako u aktuelnom trenutku tako I za buduće generacije. Stojim vam na raspolaganju”, zaključio je Šćekić.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA