Šainović: Razmišljaju li u BS kako se osjećaju majke Srebrenice dok oni ulaze u Vladu Mandića?

Nakon samo dva mjeseca od široke diskusije o Rezoluciji o danu sjećanja na genocid u Srebrenici, u istoj sali Skupštine Crne Gore, vodi se diskusija o ulasku Bošnjačke stranke u Vladu, slobodno možemo reći, Andrije Mandića. Pitam se da li u BS razmišljaju kako se danas osjećaju majke Srebrenice sa kojima su se nedavno fotografisali u Potočarima, upitao je generalni sekretar LP-a, Esad Šainović. 

Kako je kazao, svjedočeći radikalnoj promjeni politike BS ovih dana, sve je jasnije zašto veliki broj intelektualaca, mladih ljudi i onih koji su, i uz podršku LP, nekada osnivali ovu partiju, već mjesecima unazad napušta ovu partiju. Vjeruje da će „napuštanja tek uslijediti nakon što je rukovodstvo napravilo “salto mortale” i negiralo sve za što se gotovo 20 godina zalaže“.

“Očekujemo, konačno, i da će Bošnjačka stranka u Bijelom Polju i drugim gradovima, predložiti nove Vraneše, Kovačeviće i druge mandiće za gradonačelnike i na taj način zaokružiti pun krug, proslavljajući sa pjesmama o herojima njihovih koalicionih partnera, Pavlu Đurišiću, Mihajloviću, Mladiću i ostalim presuđenim ratnim zločinicima”, zaključio je Šainović.

foto: LP

NIKŠIĆ PROGNOZA