Šainović: Adžić nedostojan funkcije

Savremena crnogorska istorija nije zabilježila slučaj da jedan ministar MUP-a fizički nasrće na policijske službenike na ulici i prijeti im jer misle drugačije od njega, kazao je generalni sekretar Liberalne partije Esad Šainović, komentarišući konflikt ministra unurašnjih poslova Filipa Adžića i okupljenih ispred Nezavisnog sindikata policije na današnjem protestuispred MUP-a.

“Bivši ministar Adžić koji još uvijek uzurpira ministarsku fotelju danas je ponizo i sebe i državu i potvrdio da je nedostojan javne funkcije. On je očigledno bukvalno shvatio onu “prvi pendrek države””, istakao je Šainović.

Prema njegovim riječima, svi zaposleni imaju pravo na sindikalno udruživanje i proteste u cilju zaštite svojih prava, pa prema tome i policijski sindikat koji orpavdano traži ispunjenje garantovanih prava koja im pripadaju.

“Međutm, Adžić u skladu sa praksom svog premijera i ove Vlade, sve neistomišljenike i svakog ko se usudi da ga kritkuje odmah proglašava državnim neprijateljima i u svojoj paranoji svuda vidi zavjere. Jedino, očigledno, ne vidi sebe kada dozvoljava sebi da se zalijeće na lidere sindikata i svoje zaposlene koje još i poziva da se potuku u maniru svojstvenom samo ulici. Pitanje je kako se tek ponaša iza očiju javnosti, opijen iluzijom moći i foteljom koju uzurpira”, ističe generalni sekretar LP-a.

Posebno je, smatra Šainović, simptomatična nervoza i razdražljivost Adžića koja je nastupila kada su mu sindikalci poručili da će za svoj rad odgovarati pred sudovima države Crne Gore.

“Ostaje nejasno zašto je bivšem ministru to toliko teško palo ukoliko je siguran u svoj profesionalan i čestit rad”, upitao je on.

Apelovao je na MUP i samog Adžića da zaštite zaposlene u MUP i da se sindikatu omogući slobodan rad i pravo na protest i zaštitu svojih prava koja proističu iz međunarodnih povelja, zakona i drugih akata.

“Apelovali bi na ministra Adžića i da podnese ostavku na svoju poziciju no on je već dva puta razriješen sa iste pa ostaje nemoguća misija odvojiti ga od fotelje”, zaključio je Šainović.

Foto: Liberalna partija

NIKŠIĆ PROGNOZA