RYCO: Usvojena nova funkcionalna analiza

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) u Tirani usvojena je nova funkcionalna analiza, koja će umnogome podići nivo operativnosti ove asocijacije, saopšteno je iz Ministarstva sporta i mladih Crne Gore.

Iz Ministarstva sporta i mladih podsjećaju da je Crna Gora bila predsjedavajuća ove asocijacije i umnogome doprinjela operacionalizaciji dogovorenih aktivnosti.

Ministar u tehničkom mandatu Vasilije Lalošević imao je odvojene sastanke sa Ministarkom mladih Albanije Borom Mužaći i makedonskim kolegom Naumčetom Mojsovskim.

“RYCO je od svog nastajanja, prije sedam godina, postigao veliki napredak u promovisanju prijeko potrebnog pomirenja i saradnje mladih u regionu”, istakli su u saopštenju.

Kako navode, ideja Njemačke i Francuske je zaživjela kao plod odluka Samita Berlinskog procesa.

Kako je saopšteno iz Ministarstva sporta i mladih, Upravni odbor RYCO asocijacije čine ministri koji pokrivaju resor mladih iz šest zemalja Zapadnog Balkana: Crne Gore, Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Kosova.

„U delegaciji Crne Gore su i Martin Lulgjuraj, direktor Direktorata za mlade, Jelena Fuštić, predstavnica mladih Crne Gore i Edin Koljenović šef lokalne kancelarije RYCO CG u Upravnom odboru“, zajključuju iz Ministarstva.

Foto: Ministarstvo sporta i mladih

NIKŠIĆ PROGNOZA