Bečić ambasadoru Srbije: Vjerujem da ćete doprinijeti jačanju saradnje između naših zemalja

Nakon višegodišnje atrofije u političkim i diplomatskim odnosima između Srbije i Crne Gore svojim prisustvom u Crnoj Gori imam priliku da podignem političke odnose na nivo koji odgovara istorijski tradicionalno bliskim i prijateljskim vezama, poručio je ambasador Srbije Nebojša Rodić.

Rodić je na sastanku sa Aleksom Bečićem, zamjenikom premijera i potpredsjednikom Vlade Crne Gore, pohvalio rezultate nove crnogorske vlasti na polju deblokade pravosuđa i borbe protiv organizovanog kriminala i korupciji.

„Vaši rezultati su zaista impresivni, stoga sam uvjeren da ćete u potpunosti opravdati povjerenje građana i da ću za vrijeme svog mandata biti svjedok istorijskih događaja u Crnoj Gori“, poručio je Rodić.

Bečić je na sastanku kao jedan od značajnih uspjeha naveo postizanje potrebnog konsenzusa koji je nakon dugog niza godina omogućio deblokadu ključnih institucija koje su duži niz godina bile u v.d stanju.

„Uspostavljena funkcionalnost Ustavnog Suda, Sudskog savjeta, VDT-a i Centralne banke, važni su koraci na putu vraćanja funkcionalnosti, a samo nezavisne i funkcionalne institucije garant su reformi i razvoja jednog društva“, zaključio je Bečić. 

Foto: Vlada CG

NIKŠIĆ PROGNOZA