„Resori manje važni, bitni su principi“

Još uvijek nije ništa konkretno dogovoreno o strukturi i sastavu nove vlade na neformalnom sastanku lidera Pokreta Evropa sad i Demokratske Crne Gore Milojka Spajića i Alekse Bečića sa šefovima manjinskih stranaka koji je održan sinoć, potvrdili su za Portal RTCG lider Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović i budući poslanik Albanskog foruma u novom sazivu Skupštine Nikola Camaj.

Kako je kazao Vuksanović, dogovorili su se da nastave razgovore ali da taj proces nije lak niti jednostavan i da za to treba vremena.

„Uvijek je sastavljanje vlade dinamično, i sad je tako. To je ozbiljan posao. U dobrom duhu nastavljamo dalje, to je jedino što u ovom momentu mogu da kažem“, rekao je Vuksanović.

Da je atmosfera u kojoj su vođeni razgovori bolje od one koja je predstavljena u medijima, kazao je budući poslanik Albanskog foruma u novom sazivu Skušpštine Nikola Camaj.

„Ovo je bio neformalan sastanak i to su samo dogovori koji su neformalni jer još ništa nije dogovoreno, ali su prošli u boljoj atmosferi nego što pišu mediji i to je ono što javnost treba da zna“, naveo je Camaj.

Kako je rekao nije dogovorena platforma ali im je ponuđeno da dalje razgovraju.

Na pitanje koliko će imati ministarstava, Camaj navodi da je to najmanje bitno.

„Bitno je da se preuzme odgovornost i da pravi ljudi idu na prava mjesta i da budu odgovorni. Bitni su resori ali ako usaglasimo program vlade onda će i ministri da rade dobro na realizaciji programa. Dobro je da preuzmemo odgovornost i budemo dio ove priče“, kazao nam je Camaj.

Razgovore nastavljaju narednih dana.

U njima osim Vuksanovića, učestvuju i Lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, lider Albanskog foruma Nik Đeljošaj i Albanske Alijanse Genci Nimanbegu. U sastanke o sastavu 44. vlade, uključeni su i lideri koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG).

Izvor: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA