„Razvoj i bolji standard građana da budu u vrhu agende“

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović primio je danas novoimenovanu britansku ambasadorku u Crnoj Gori Don Meken.

Abazović je istakao da su odnosi Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva veoma dobri te ukazao na „izuzetan stepen saradnje sa britanskom ambasadom u Podgorici”. On je ambasadorki Meken poželio uspjeh u predstojećem mandatu i izrazio uvjerenje da će se saradnja britanske ambasade sa Vladom nastaviti na visokom nivou.

„Ujedinjeno Kraljevstvo je pružilo značajan doprinos reformskim procesima u Crnoj Gori. Možda i najveću podršku dobili smo na planu borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala. Rezultati koje smo postigli i na koje smo ponosni su zajednički”, kazao jeon.

Ambasadorka Meken je izrazila zadovoljstvo prijemom i istakla da se raduje dolasku u Crnu Goru, te izrazila uvjerenje da će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti da podržava razvojnu perspektivu Crne Gore na temelju zajedničkih vrijednosti, a posebno u dijelu saradnje u okviru NATO.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim prilikama u zemlji i regionu i saglasili se da razvoj i bolji standard građana moraju biti u vrhu agende ove i buduće Vlade.

Na sastanku je ocijenjeno da postoji prostor za jačanje saradnje dvije zemlje, posebno u oblasti finansijskih istraga, sajber bezbjednosti, borbe protiv dezinformacija i privlačenja stranih direktnih investicija.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA