„Razgovor Milatovića i Spajića može nagovijestiti ishod pregovora“

Razgovor predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i mandatara Milojka Spajića koji je zakazan za danas u 15 sati može biti striktno formalna stvar u kojoj se ništa neće desiti, a može nagovijestiti ishod pregovora, kazao je za Radio Crne Gore analitičar Stefan Đukić.

„Više je razloga i dosta je toga nejasno sada šta se dogodilo sa Milatovićem nakon što je bio u Ujedinjenim nacijama, da li je dobio neka nova saznanja, da li je dobio, možemo slobodno reći neke nove instrukcije, tako da je veliko pitanje kakvi su odnosi između njih dvojice ko ima uticaja na koje poslanike i slično“, kazao je Đukić.

Đukić ne isključuje mogućnost ni da razgovor može biti striktno formalna stvar u kojoj se ništa neće desiti, a može, kako ističe, i nagovijestiti ishod pregovora.

„Možda posle njega saznamo i da mandatar ima većinu, i da je spreman da ide na formiranje vlasti.“, ističe Đukić.

A na sve češću priču o miješanju stranog faktora na formiranje crnogorske vlade, Đukić kaže da smo sami sebe doveli u situaciju da nam neko drugi nešto kaže ili naredi, te da smo u tom pogledu izgubili bilo kakvu mogućnost suveriniteta.

„Jer prosto ako nam se sviđa što je neka poruka sa strane onda ćemo da insistiramo da se ona ispuni ko god da je poslao“, objasnio je Đukić.

Podsjetimo, predsjednik države Jakov Milatović pozvao je mandatara i lidera PES-a Milojka Spajića da ga na sastanku informiše o tome kako teku pregovori o formiranju nove vlade. Milatović je pozvao Spajića da se danas sastanu u zgradi Predsjedništva.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA