Rasformirana Uprava za inspekcijske poslove, niko neće ostati bez posla

Niko od inspektora, državnih inspektora i namještenika neće ostati bez posla nakon ukidanja Uprave za inspekcijske poslove, saopštio je potpredsjendik Vlade za infrastrukturu i regionalni razvoj Milun Zogović.

„Imali smo predlog odluka i izmjena Zakona o inspekcijskom nadzoru koji stupa na snagu 1. oktobra 2024. godine, kojim je predviđena transformacija odnosno prestanak sa radom Uprave za inspekcijske poslove. Niko od angažovanih u Upravi neće ostati bez radnog angažmana, kako su najavljivali oni koji su se protivli ovom zahtjevnom projektu“, istakao je on.

Vlada je, kako kaže,  donijela odluku o preuzimanju službenika Uprave za inspekcijske poslove.

„U Upravi je bilo angažovano oko 300 lica sa ugovorom na neodređeno, i još 30-ak lica po ugovoru o djelu. Vlada je donijela preporuku da se licima koji su bili angažovani po ugovoru o djelu produži ugovore do 13.12. tekuće godine“, naveo je Zogović.

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović saopštila je Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici usvojila informaciju Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija o kupovini objekta za smještaj studenata.

Kako kaže odabrana je ponuda kompanije Čelebić City D.O.O. Podgorica za objekat u Donjoj Gorici u kojem će biti smješteno najmanje 230 studenata.

Ukazala je na dobru saradnju sa Studentskim parlamentom Crne Gore, i najavila projekat izgradnje novog Studentskog doma 2025. godine. Istakla je i da je u prethodnom periodu uloženo preko milion eura u studentske domove u Podgorici.

„Danas smo obišli Plavi dvor, koji je tokom ljeta rekonstruisan“, ukazala je resorna ministarka.

Foto: Milica Kapa/Vijesti

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA