Rakočević: Povucite iz procedure Predlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević pozvao je parlamentarnu većinu da iz skupštinske procedure povuče Predlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

On je na sjednici parlamenta na kojoj se raspravlja o zakonima potrebnim za Izvještaj o ispunjenosti priovremenih mjerila (IBAR), kazao da to što rezolucija nije na današenjm dnevnom redu, a i dalje je u proceduri, nije zavaralo ni Hrvatsku, ni Evropsku uniju (EU).

“I ovu priliku koristim da pozovem da se povuče iz procedure sve što koči evropski put”, rekao je Rakočević, dodajući da se integracija Crne Gore u EU ne završava IBAR-om.

Kako je dodao, tada treba da počne završna faza.

Prema njegovim riječima, Rezolucija o genocidu u Jasenovcu koju je dio parlamentarne večine predložio “visi kao mač iznad evropske perspektive Crne Gore”.

On je podsjetio da je do promjene vlasti došlo prije četiri godine i naveo da se velika većina partija koje su danas na vlasti borila da Crna Gora ne bude nezavisna država, a kasnije da ne zauzme strateški kurs, odnosno da ne bude članica EU i NATO.

Prema riječima Rakočevića, oni su iskoristili promjenu vlasti da pokušaju da promijene karakter Crne Gore.

“Mi smo tu da upozorimo i da tražimo od građana da to shvate i vide šta se dešava sistematskim urušavanjem preduzeća u državnom vlasništvu, tjeranjem stranih investitora i tihom opstrukcijom evropskih integracija Crne Gore”, rekao je Rakočević.

Foto: DPS

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA