Rajzing Ranke: Neophodan oprez kako zlonamjerni akteri ne bi izopačili volju naroda

Pošto su ljudi izabrali evropski put, glasali su prije svega za evroatlantske vrijednosti i partije, od suštinskog je značaja da postoji oprez kako bi se osiguralo da zlonamjerni akteri i zlonamjerne informacije ne izopače volju naroda, poručila je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke na konferenciji Digitalnog forenzičkog centra.

Kako prenosi Pobjeda, ona je na ovom događaju ocijenila da Crna Gora zaista ima ogromnu priliku.

„Gledala sam to, živjela sam to. Crna Gora može biti sljedeća članica Evropske unije, ali mnogo toga mora da se uradi“, istakla je Rajzing Rajnke.

Kako bi Crna Gora, kako je rekla, zadržala svoju viziju, treba brzo da formira vladu.

„A ta vlada treba da nastavi da podržava zajedničke EU i evroatlantske vrijednosti koje su javni stav Crne Gore od sticanja nezavisnosti, posebno od prijema u NATO“, naglasila je Rajzing Rajnke.

Ovo, prema njenim riječima, uključuje politiku koja bi osudila rusku agresiju, koja se zalaže za integritet ukrajinske teritorije i primjenjuje sankcije EU prema Rusiji.

„Istovremeno, ta politika bi podstakla aktivno učešće Crne Gore u NATO-u, zaštitila manjinska prava i podržala suverenitet susjednih zemalja i imala dobrosusjedsku politiku, uključujući Kosovo“, rekla je Rajzing Rajnke.

Dezinformacije su, kako je ocijenila, sve podmuklije, sve su opasnije i važnost uzimanja informacija je apsolutno neophodna upravo sada, posebno zato što je Crna Gora u procesu formiranja vlasti

„A mi gledamo dezinformacije na djelu“, rekla je Rajzing Rajnke.

Ona je pozvala na ponovno obavezivanje.

„Ovo je borba i svi imamo odgovornosti Podržite ovu borbu tako što ćete biti ovde, dijeljenjem istine, dijeljenjem obaveza“, poručila je Rajzing Rajnke.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA