Raičević sa ambasadorom Slovačke: Jačanje saradnje i evropska perspektiva

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević, primio je ambasadora Slovačke u Crnoj Gori Borisa Gandela, koji je boravio u zvaničnoj posjeti Opštini Bar, saopšteno je iz te lokalne samouprave.

Kako su naveli, Raičević iskoristio je priliku da Gandelu predstavi rad lokalne uprave u prethodnom periodu, zatim ga upozna sa veoma važnim infrastrukturnim projektima u Baru, te o značajnom investicionom zamahu u oblasti turizma i izgradnje hotelskih kapaciteta visoke kategorije u cilju valorizacije bogatih prirodnih i turističkih potencijala Bara.

„Sastanak je takođe bio prilika da se ukaže na izazove sa kojima se Opština Bar suočava a tiču se centralizacije administrativnih procedura, neophodnosti strateškog promišljanja u cilju valorizacije potencijala Luke Bar kao mogućeg generatora razvoja Crne Gore te važnosti realizacije kapitalnih projekata čime bi se ubrzao ukupan razvoj grada ali i cijele države“, piše u saopštenju.

Na sastanku je zaključeno da on ohrabruje napredak Crne Gore u pregovaračkom procesu sa EU te da raduje ogromna podrška javnosti tom procesu.

Ambasador Gandel je naglasio bliskost Crne Gore i Slovačke te iskazao punu podršku Crnoj Gori na evropskom putu te istakao da postoji veliki potencijal za saradnju Opštine Bar sa gradovima iz Slovačke, poručili su iz te opštine.

foto: Opština Bar

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA