Raičević: Posjeta saveznika dodatan doprinos stabilnosti

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sa saradnicima sastao se danas sa NATO delegacijom Združene logističke komande iz Napulja na čelu sa komandantom, brigadnim generalom Ionel Vlasiem kao i pripadnicima Vojske Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Opštine, na sastanku je istaknuta važnost članstva Crne Gore u NATO alijansi za očuvanje bezbjednosti i stabilnosti u regionu, a predsjednik Raičević je iskoristio priliku da generala i saradnike upozna sa bogatim kulturno-istorijskim nasljeđem Bara, kao i sa dinamičnim razvojem i transformacijom grada iz saobraćajnog centra u atraktivnu turističku destinaciju.

„Takođe, Raičević je ukazao na činjenicu da je Bar domaćin čestih posjeta od strane naših saveznika, što doprinosi jačanju stabilnosti cijelog regiona i dodao da prisustvo naših saveznika dodatno pojačava osjećaj sigurnosti za sve naše građane te da je ovo važna prilika za jačanje međusobne saradnje i razmjenu iskustava sa Vojskom Crne Gore.

General Vlasie je predstavio operativnu namjenu i ciljeve grupe koju predvodi te istakao da Bar obiluje ne samo velikim prirodnim ljepotama već i izuzetnim potencijalom za razvoj infrastrukture. Vlasie je dodao da je ovo jedna u nizu posjeta savezničkim zemljama u cilju jačanja saradnje i razmjene iskustava te da je važno nastaviti sa unapređenjem logističke infrastrukture našeg grada“, navode u saopštenju. 

Na sastanku je zaključeno da čanice Alijanse dijele zajedničke vrijednosti što omogućava adekvatan odgovor na bezbjednosne izazove sa kojima se suočavamo u modernom dobu. 

Foto: Opština Bar

NIKŠIĆ PROGNOZA