Raičević: Ostajemo čvrsto na braniku vrijednosti antifašizma i građanske države

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević svim građankama i građanima Bara i Crne Gore, dijaspori širom svijeta uputio je srdačne čestitke povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore i antifašističkog ustanka crnogorskog naroda.

„Najsvjetlije tradicije i najčvršći temelji crnogorske države snažno su isprepletani upravo kroz ovaj datum. Ovo je dan kada je na Berlinskom kongresu 1878. Crna Gora međunarodno priznata kao suverena država ali i dan kada je 1941. Crna Gora potvrdila da u svakom vremenu nosi neugasivu luču slobode u svojim njedrima, podižući, prva u porobljenoj Evropi, ustanak protiv zla fašizma“, kazao je Raičević.

Podsjeća da je Crna Gora uvijek znala da je vrijednost slobode neprolazna te da se za nju uvijek iznova mora boriti i ljubomorno je čuvati kao najvrijedniju stvar sa kojom je vjekovima opstajala i opstala.

„Svjesni ogromne žrtve koju su generacije položile da bi mi danas živjeli u miru i pod svojim barjakom, ostajemo čvrsto na braniku vrijednosti antifašizma, građanske države, slobodnog i otvorenog društva u kojem ima mjesta za sve, bez obzira na bilo koju različitost. Ponosan sam što je baš Bar grad u kojem je začeta i prva crnogorska država sa Tuđemilskom bitkom, grad u kojem pukla prva ustanička puška 13. jula i grad koji je i danas primjer kako skladno i zajedno, jedni uz druge i jedni za druge, žive sve vjere i nacije, prihvatajući razliku kao najveće bogatstvo i temelj sigurne budućnosti i vječnosti naše države. Da je vječna Crna Gora“, poručuje Raičević.

NIKŠIĆ PROGNOZA