Radunović: DF ne treba da ulazi u široke koalicije, bili smo široke ruke u davanju mandata drugim partijama

Šef poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović kazao je da je taj savez spreman za parlamentarne izbore, dodajući da nijedna velika izborna pobjeda nije ostvarena bez učešća Demokratskog fronta.

„DF je na izborima održanim u avgustu 2020. godine, sa još osam partija, bio u pobjedničkoj koaliciji „Za budućnost Crne Gore“ koja je osvojila 27 mandata, tako da što se tiče izbora zakazanih za 11. jun dočekujemo ih u svakom smislu spremni“, rekao je Radunović za Adria TV.

On ističe da DF ima razrađen sistem rada i infrastrukturu.

„Skoro smo imali i predsjedničke izbore, tako da smo spremni, a što se tiče načina kako ćemo da izađemo na izbore o tome još razmišljamo. Ovo je prvi put posle duže vremena da Demokratski front nema tu odgovornost, koju su mu građani davali, da od nas zavisi hoće li Đukanović ili neće biti i dalje na vlasti“, ocijenio je  Radunović.

Smatra da DF ne treba da ulazi u široke koalicije.

„Bili smo široke ruke i davali smo mandate drugim partijama. Kada smo otvarali široko vrata za svakog i ponekad pretjerivali u svemu tome, sad imamo više mogućnosti da se posvetimo malo unutrašnjim stvarima i da se malo više pozabavimo interesom naših partija i našim programskim ciljevima. Obezbijeđeno je u zadnje, dvije-tri godine, da DPS i Milo ne mogu da se vrate, ta opasnost više ne postoji“, zaključio je Radunović.

Izvor, foto: Adria

NIKŠIĆ PROGNOZA