Radulović: Način izbora Vlade suprotan Ustavu i neprimjeren

Advokat Veselin Radulović kazao je za Pobjedu da je način izbora Vlade u Skupštini, kada mandatar Milojko Spajić nije predstavio ekspoze, suprotan Ustavu i neprimjeren.

„Nije bilo u redu izaći pred crnogorski parlament i saopštiti samo sastav Vlade, iako su vjerovatno poslanici upoznati sa ekspozeom. Nije ni po Ustavu, niti je primjereno saopštiti poslanicima da su se sa ekspozeom mogli upoznati putem sredstava javnog informisanja ili društvenih mreža. Mandatar je pogriješio, trebalo je da izdvoji toliko vremena da taj svoj program rada pročita pred poslanicima i da nakon toga otvore raspravu“, kazao je Radulović.

Istakao je da smo „mogli čuti da su i poslanici i Vlada bili u problemu sa vremenom, ali to nije opravdanje“. Radulović smatra da su mogli naći načina da sjednica bude i ranije.

„Nije dobro što je na ovaj način počeo svoj mandat“, kazao je Radulović.

Objasnio je da to što je Spajić prekršio Ustav ne nosi i posljedice.

„Posljedice ne može biti u smislu sankcije ili pokretanja postupka. Vlada je izabrana potrebnom većinom i kršenje odredbe neće izazvati posljedice u tom pravcu. Ali nije dobro kršiti Ustav, niti na neprimjeren način se odnijeti prema parlamentu, a u krajnjem i prema građanima Crne Gore“, kazao je Radulović

Foto: TVCG

NIKŠIĆ PROGNOZA