Radulović: Milatoviću su očigledno prioritet Beograd i SPC

Izgleda je čvrsta namjera mandatara Spajića da formira ovakvu vladu, a ta vlada je osuđena na nestabilnost, ocijenio je predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović.

Gostujući na televiziji E, Radulović je istakao da još ima vremena te da još uvijek ne znamo da li će vlada biti formirana.

„Još ćemo vidjeti da li će doći do obrta“, kaže Radulović.

Stava je i da će Spajić imati problema s onima uz čiju podršku želi da formira vladu.

„Ukoliko Spajić želi da intenzivira put ka EU, onda će imati problem s podrškom od antiievropskih i antinato snaga“, ističe Radulović. 

Očigledno je, dodaje, da apeli koji su dolazili od međunarodnih partnera nijesu imali uticaja na Spajića.

Osvrnuo se i na Milatovićevu platforma, poručivši da je ignorisana i od onih političkih subjekata kojima je bila namijenjena.

„Milatoviću je očigledno prioritet Beograd, SPC, konzervativizam u društvu. Ugled mu je uveliko poljuljan, na predsjednika se više ne računa na najznačajnijim međunarodnim adresama. Ide u sasvim drugom smjeru od procesa integracija“, kategoričan je Radulović.

Govoreći o popisu, Radulović navodi da su Porfirijeve izjave samo dio strateškog plana da se Crna Gora predstavi kao integralni dio srpske države.

„Ono što zabrinjava je da je Vučić imao dva strateška cilja – zaustavljanje procesa integracije CG u EU i podjela na nacionalne torove. U prvom naumu je u potpunosti uspio, da li će uspjeti u drugom da građane podijeli po etničkim linijama – mi sami treba da damo odgovor“, ističe Radulović.

Foto: Skupština

NIKŠIĆ PROGNOZA