Radujemo se produbljivanju saradnje sa novom vladom

Radujemo se produbljivanju saradnje sa novom vladom koja je predana evroatlantskim vrijednostima i podržava NATO i Ukrajinu, saopšteno je iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici.

Iz Ambasade SAD u Podgorici oglasili su se nakon razgovora Jakova Milatovića sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom.

„Apsolutno. SAD cijene partnerstvo sa Crnom Gorom i radujemo se produbljivanju saradnje s novom vladom koja je predana evoatlantskim vrijednostima i podržava NATO i Ukrajinu“, naveli su iz ambasade na društvenoj mreži „X“.

 

Milatović je takođe na društvenoj mreži „X“ nakon razgovora sa Blinkenom napisao da je imao srdačan i sadržajan razgovor sa državnim sekretarom SAD-a.

Predsjednik Crne Gore je kazao da je Blinkena upoznao sa dostignućima naše zemlje u demokratskom razvoju. Tema razgovora, kako je naveo, bili su i spoljnopolitički prioriteti Crne Gore, kredibilno članstvo u NATO i jačanje dobrosusjedskih odnosa.

„Ističući važnost strateškog partnerstva Crne Gore sa SAD-om, kazao sam da očekujem da će SAD dodatno podržati Crnu Goru na ubrzanju našeg evropskog puta“, naveo je Milatović na mreži „X“.

Foto: Ambasada SAD

NIKŠIĆ PROGNOZA