Radojević odgovorila Ćorcu: Kakav primat fotelje u odnosu na sport, o čemu vi pričate?

Odbornica Demokrata u SO Berane Aleksandra Radojević, odgovorila je odborniku DPS-a Dejanu Ćorcu koji je danas pitao zašto se ne izvrši uplata sredstava za odlazak sportista Berana na MOSI.

Ona smatra da, potpisujući saopštenje bez sadržaja i cilja, Ćorac kao da je želio da svima pošalje poruku da ne živi u Beranama.

“Proveli ste duže od dvije decenije u odborničkim klupama, a kao da se trudite da nam pošaljete znak da ne znate kako funkcionišu institucije sistema lokalne samouprave, iako lično u to ne želim da vjerujem. Naravno, s obzirom da ste član DPS-a još od vremena prije ‘reforme’, ne treba javnost da čudi što miješate termine partije i državnih institucija i njihovih ovlašćenja”, kaže ona.

Pita ga kakav poziv da Demokrate isplate?

“Kakav primat fotelje u odnosu na sport? O čemu vi, zapravo, pričate? Vaše oglašavanje, koje ocjenjujem da je tabloidnog karaktera, javnost jasno vidi kao pokušaj ‘reformisanog’ DPS-a da uzbuni javnost. Zato smo prinuđeni da kratko ponovimo da po zakonu izvršilac budžeta nije politička partija (s obzirom da pozivate Demokrate da nešto isplate), već je to predsjednik opštine, koji jedini ima pravo da odobrava isplatu sredstava sa opštinskog računa”, navodi ona.

Kako dodaje, kad se dublje sagledaju stvari, oni njima, zapravo, duguju zahvalnost, jer je on, kako navodi, današnjim oglašavanjem i demonstriranim neznanjem pokazao da DPS ipak nikada više neće igrati važnu ulogu u životu Beranaca.

“Na kraju, želim da istaknem u ime Demokrata, da mi i dalje izražavamo žaljenje zbog situacije u kojoj će ispaštati naši mladi sportisti. Kao što vidite jedina smo politička partija u Beranama koja je javno zahtijevala od Vlade Crne Gore da pomogne našim sportistima, iako je za Vas i Vaše kolege (doduše ne samo za Vas), stanje u beranskoj opštini redovno”, ističe Radojević

Kaže i da nisu srećni što se sva njihova upozorenja obistinjuju.

“Nismo, jer posljedice trpi cijela zajednica. Ipak, jedina adresa kojoj se može prigovarati su odbornici i nalogodavci blokade izbora predsjednika, kojima je sport bitan samo onda kad zarađuju od njega”, poručuje Radojević.

Foto: Demokrate

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA