Radević: Evropski savez da zove Duška Markovića u koaliciju, dok je na vrijeme

Odbornik Slobodne Crne Gore u Skupštini Glavnog grada Boban Radević rekao je da nije iznenađen vulgarnom reakcijom “Evropskog saveza“ na inicijativu Vladislava Dajkovića o uklanjanju spomenika Josipu Brozu Titu kao oličenju totalitarnog režima, u skladu sa praksom koja se decenijama unazad sprovodi u svim demokratskim zemljama Evropske unije.

„Predstavnici SDP, SD i LP nisu ostrašćeni zbog Dajkovićevog neodstupanja od ideologije u koju čvrsto vjeruje, a kojoj su nekada pripadali zajedno sa Milom Đukanovićem, već zbog činjenice da su izgubili mogućnost da arče državnu imovinu kao što su to radili decenijama unazad. Podsjećanja radi, SD kao jedna od najkorumpiranijih partija u Crnoj Gori, ojadila je crnogorski budžet za više miliona eura kroz razne afere, među kojima je dovoljno istaći samo aferu “Limenka“ kroz koju je njihov nekadašnji lider Ivan Brajović častio Aca Đukanovića deset miliona eura“, rekao je Radević.

Poručio je da kakav god rasplet političke krize bio u Podgorici, “Evropski savez“ bi trebalo da zna da će ostati u opoziciji „jer će svako normalan prije sarađivati sa nama kao srpskom političkom strankom koja nikada jedan cent nije ukrala iz budžeta nego sa vama – političkim privjescima Mila Đukanovića koji se najbolje snalaze u držanju kese u koju je DPS trpao državne pare“.

„Najzad, dajem vam bonus savjet: Bolje zovite Duška Markovića u koaliciju dok ste na vrijeme, u suprotnom opet ćete osjetiti čari ostajanja ispod cenzusa kao što su to nedavno osjetile dvije od tri partije koje čine “Evropski savez““, zaključio je Radević.

foto: Slobodna Crna Gora

NIKŠIĆ PROGNOZA