PZP: Sramno razrješenje Aligrudića, PES na „velika“ vrata vraća DPS kadrove

Pokret za promjene (PZP) okarakterisao je razrješenje Ranka Aligrudića sa mjesta direktora Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) kao sramno, poručivši da je u pitanju još jedan pokazatelj da vladajuća većina vraća DPS kadrove.

„Da ova vladajuća većina gazi sve ono za što smo se decenijama borili i ne više na ‘mala’, već na ‘velika’ vrata vraća DPS kadrove govori i posljednje sramno razrješenje našeg kolege, člana Predsjedništva PZP-a Ranka Aligrudića, iskusnog profesionalca, koji je cio svoj radni vijek proveo u ovoj oblasti i poštenog čovjeka koji je pokazao kako se odgovorno, ne u partijskom, već u interesu korisnika rukovodi ovom značajnom institucijom.

Nažalost, takvi ovoj mešetarskoj Vladi ne trebaju, pa je zato i doveden sin nekadašnjeg upravnika carine u Bijelom Polju, inače vrlo prepoznatljivog aktiviste i velikog štiha DPS-a, momak koji će očigledno sporovesti kvarni i suludi naum ove Vlade o uništenju Fonda PIO, jer upravo on je neko ko je zagovornik privatnih penzionih fondova“, navodi se u saopštenju PZP-a dostavljenom medijima.

Da je PES „druga violina“ DPS-a i da su im kadrovi u stvari ambiciozni, a neostvareni DPS-ovci nije nepoznato i od njih nije iznenađenje, navode iz ove partije, ali dodaju da jeste iznenađenje da sve ovo bespogovorno aminuju i dozvoljavaju njihovi bivši saborci sa kojima su, kako kažu, u suzavcima, pod šok bombama i rafalima gumenh metaka se hrabro suprostavljali i rušili odnarođeni i u korupciji i kriminalu ogrezli Đukanovićev režim.

„Ali udobnost fotelja se izgleda oslačala, pa se puštaju niz vodu nekadašnji saborci i zaboravlja se ona časna zajednička borba. Koliko je ova Vlada kukavička i nemoralna, govori i činjenica da uvijek koriste trenutak kad neko nije tu da ga mučki smijene, pa su upravo ovu podmuklu smjenu sproveli dok se kolega Aligrudić nalazio na službenom putu, na vrlo značajnom susretu direktora penzionih fondova zemalja bivše SFRJ. Ali to govori o njima.

Kako stvari stoje, brzo će im sve ovo što rade doći na naplatu. MI časno i hrabro nastavljamo borbu za pravednu i poštenu Crnu Goru. I hrabri činjenica da predstavnici penzionera i sindikat nijesu podržali ovu sramnu smjenu, jer cijene i prepoznaju profesionalizam našeg Ranka Aligrudića“, zaključuju iz PZP-a.

Foto: PZP

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA