Pućurica: Dajkovićeva inicijativa očajnički potez, spomenik Titu ne može biti uklonjen

U nedostatku razvojnih projekata, najavljena inicijativa za uklanjanje spomenika Josipu Brozu Titu predstavlja očajnički gest za spas odlazeće podgoričke vlasti, smatra potpredsjednik Savjeta mladih Demokratske partije socijalista (DPS) Asmir Pućurica.

– Pošto je lokalnim igračima sa klupe za rezervne zabludnjake ponestalo ideja, a svijetle budućnosti ni na vidiku, ostala je još matrica koju je patentirao Šapić u beogradskom SNS: udariti na sve vrijednosti po kojima smo prepoznati u civilizovanom svijetu i staviti tačku na uporna „pomirenja“ koja nam nude, ni manje ni više, sa fašizmom – istakao je Pućurica.

Naglašava da se ne udara slučajno na Josipa Broza Tita, jer je on učinio ono što je najveći neprijatelj njihovih zabluda – omasovio je narodnu pismenost i naučio sve narode da su u njihovim rukama njihova sudbina i budućnost.

– Ljudima koji u biografijama podebljanim fontom upisuju količinu svoje servilnosti i vještine služenja tuđincu preostalo je samo da, klečeći pred oltarima srama i izdaje, pokušaju da udare na temelje građanskih društava na kojima počivaju savremena postjugoslovenska društva. Razlike su, kao i uvijek, civilizacijske, pa ih podsjećamo da su Brozovu ruku onda ljubili oni pred kojima servilni reciklatori prljavih ideologija danas ponizno kleče – kazao je on.

U društvu svjetske diplomatije čitav region prepoznat je po istorijskoj ulozi jugoslovenskog lidera, a Crna Gora mu, kako je istakao, duguje vraćanje državnosti u okvirima jugoslovenske države što je u konačnom i rezultiralo crnogorskom nezavisnošću.

– To je jedno od djela koje se neprijateljima crnogorske samobitnosti ne uklapa u vizije konačnog sloma crnogorske države i njenog potpunog potčinjavanja grupi koja nosi kompleks vječitog roba. Patološka potreba vječitog roba je, upravo, da robuje granicama svog uma zarobljenog u okvirima kojeg savremeni svijet prepoznaje kao fašizam i sa odlučnošću odbacuje kao najmračniji dio čovjekove primitivne svijesti. Poruka jučerašnjim političkim konvertitima: ne zalijećite se na temelje crnogorske države jer je u stubu njenog građanskog karaktera duboko uzidano ime Josipa Broza Tita. Veličina njegovog spomenika snažnija je od namjere revizionista da unište simbole kojima se poklanja čitav moderan svijet – poručio je Pućurica.

Foto: DPS

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA