(VIDEO) Održan protest u Budvi, građani se razišli; Jovanović: Nećemo odustati dok Božović ne bude na slobodi

U Budvi je večeras održan protest u znak podrške uhapšenom predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću.

Okupljeni građani su kružni tok na ulazu u Budvu držali u blokadi oko dva sata nakon čega su ga odblokirali.

Okupljeni građani su nakon što su odblokirali kružni tok oko deset minuta proveli ispred zgrade Opštine Budva.

Tražili su da Božović bude pušten iz pritvora nakon čega su se razišli. U blokadi je bila jedna strana bulevara kuda je išla povorka.

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Budva Nikola Jovanović kazao je da neće odustati dok Božović ne bude na slobodi.

„Bićemo ovdje dok Božović ne izađe iz pritvora. Božoviću je onemogućeno da se brani. Ovo je politička montaža“, poručio je Jovanović.

Na protest je došla i porodica Mila Božovića, a njegova supruga Dragana kazala je da se svima zahvaljuje na podršci.

Pod sloganom „Stop progonu Srba u Crnoj Gori“ na društvenim mrežama se pozivalo na protest uz poziv da Božović „mora biti oslobođen“.

Skupština opštine Budva danas je nakon tročasovne rasprave usvojila Odluku o zaštiti interesa građana Budve i obezbjeđivanju nesmetanog funkcionisanja organa lokalne samouprave, kojom se traži da se pritvorenom predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću omogući da se brani sa slobode i time deblokira rad lokalne uprave.

Božović je uhapšen 13. aprila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog optužbi da je stvorio kriminalnu organizaciju, a sumnjiče ga i da je učestvovao u najmanje tri transporta kokaina.

Njemu je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio pritvor do 30 dana, na predlog Specijalnog državnog tužilaštva.

Prema tužilačkim spisima, Božovića je 2019. godine Mileta Ojdanić vrbovao da radi za krimi-ekipu koju je taj Tivćanin formirao sa odbjeglim policajcem Ljubom Milovićem.

Grupa koju su predstavnici izvršne vlasti nazvali policijski narko-kartel sumnjiči se za šverc najmanje tri tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu i Australiju.

„Okrivljeni Ljubo Milović i Mileta Ojdanić u toku 2019.godine, stvorili kriminalnu organizaciju… a čiji pripadnici su postali okrivljeni Dejan Knežević, Ivan Stamatović, Nebojša Bugarin, Petar Lazović, Marko Novaković, Milan Popović, Božidar Jabučanin, Miloš Mišurović, Aleksandar Keković, Vladimir Bajčeta, Goran Stojanović, Dražen Milović, Filip Zindović, Ivan Nikolić, Tihomir Adžić, Božović Milo i više NN lica…dok je okrivljeni Odjanić Mileta vrbovao svog kuma okrivljenog Božović Mila“, piše u spisima Specijalnog tužilaštva.

Božović je pred sudijom za istragu negirao da je u kumovskim odnosima sa Ojdanićem, a kazao mu je i kakav je njegov stav prema kriminalnim aktivnostima tog klana, o čemu je, rekao je sudiji, više puta pričao i na sjednicama Odbora za bezbjednost i odbranu.

Izvor, foto: Vijesti

Video: Bar na dlanu

 
NIKŠIĆ PROGNOZA