„Prenosio sam privatne stvari u službenom vozilu, a gorivo platio iz svog džepa“

Šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić tvrdi da je službeno auto danas koristio u službene svrhe.

Podsjetimo, dio medija objavio je danas da je službeno vozilo Skupštine Crne Gore, za koje tvrde da je zadužio Čarapić, snimljeno danas kako prenosi namještaj.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Službeno auto sam danas koristio u službene svrhe.<br><br>U toku dana, između dvije službene aktivnosti koje sam obavljao, prenio sam privatne stvari do zgrade u kojoj živim. Vožnja u tu svrhu je trajala manje od dva minuta a gorivo u službenom vozilu sam platio iz sopstvenog džepa.… <a href="https://t.co/42xG9bW40G">pic.twitter.com/42xG9bW40G</a></p>&mdash; Vasilije Čarapić (@CarapicVasilije) <a href="https://twitter.com/CarapicVasilije/status/1845104144677257669?ref_src=twsrc%5Etfw">October 12, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Čarapić je na mreži Iks kazao da je utoku dana, između dvije službene aktivnosti koje je obavljao, prenio privatne stvari do zgrade u kojoj živi.

„Vožnja u tu svrhu je trajala manje od dva minuta a gorivo u službenom vozilu sam platio iz sopstvenog džepa. Za sve preostale stvari koje sam kasnije tog dana prenosio angažovao sam i platio firmu koja se bavi transportom“, tvrdi on. 

Čarapić je nadalje istakao da se prema povjerenoj državnoj imovini se odnosim odgovorno.

„Smatram da u ovoj situaciji ista nije bila ugrožena niti da se radi o zloupotrebi. Ova situacija je eventualno odraz moje loše bezbjednosne kulture, što je isključivo na moju ličnu a ne na štetu građana. Na raspolaganju sam skupštinskim i nadležnim organima za sva pojašnjenja“, saopštio u reagovanju Čarapić.

Foto: Mina

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA