Prava Crna Gora čestitala rekonstrukciju Vlade

„Predsjedništvo Prave Crne Gore kojim predsjedava Marko Milačić čestita izglasavanje rekonstruisane Vlade Crne Gore premijera Milojka Spajića“, saopšteno je iz te partije.

Predsjedništvo je zauzelo stav da Prava Crna Gora ima posebnu odgovornost u podršci sprovođenja onog dijela politike Vlade za koje je zadužena Demokratska narodna partija Milana Kneževića u okviru 44. Vlade Crne Gore.Predsjedništvo je potvrdilo trajni nastavak usaglašavanja politika na svim nivoima, sa potrebama državnih političkih procesa, a prije svega sa politikom DNP-a i koalicionim sporazumom koji su potpisali lideri partija Marko Milačić i Milan Knežević.Predsjedništvo Prave Crne Gore izražava nepodijeljeno zadovoljstvo zbog uključivanja kadrova DNP-a i NSD-a u sastav 44. Vlade i jasnu moralnu satisfakciju Srba nakon tridesetogodišnjeg stradanja od bivšeg represivnog i nedemokratskog režima. U tom smislu Predsjedništvo čestita ovaj ozbiljan politički uspjeh liderima srpskih stranaka Milanu Kneževiću i Andriji Mandiću“,navode u saopštenju.

Učešće srpskih političkih predstavnika u Vladi,smatraju, označava konačno formalno priznanje njihove uloge i doprinosi ispravljanju istorijskih nepravdi, „uklanjajući stigmatizaciju i marginalizaciju koja je dugo opterećivala crnogorsko društvo pod režimom Mila Đukanovića“.

„Vjerujemo da će rad ove Vlade donijeti pozitivne promjene i unaprijediti životni standard svih naših građana, konačno ispravljajući brojne nepravde prema srpskom narodu, koji je pod prethodnim režimom decenijama bio sistemski unižavan i proganjan.Najzad, možda i najbjelodaniji pokazatelj ispravnosti rekonstrukcije 44. Vlade Crne Gore, jesu jučerašnja panična i šovinistička reagovanja iz redova Đukanovićevih političkih juniora“, navedeno je.
Milačić je istakao, navedeno je u saopštenju, da je posebno značajan ulazak predstavnika srpskog naroda u Vladu.

„Ovo je istorijski trenutak za našu zemlju, jer predstavnici Srpskog naroda imaju priliku da aktivno, sa najvećeg nivoa, učestvuju u donošenju odluka od vitalnog značaja, čime se potvrđuje doslednost i istrajnost u borbi za bolju i pravedniju Crnu Goru. Prava Crna Gora će naročito biti angažovana u podršci onim političkim stavovima iza kojih je snažno stala politička partija Milana Kneževića ulaskom u rekonstruisanu Vladu Crne Gore.Naš zajednički put usmjeren je na pravdu, ravnopravnost i prosperitet za sve građane, a posebno na značaj učešća srpskog naroda u političkom životu Crne Gore, ne samo formalno već i suštinski i institucionalno, kako bi se mudrom i zrelom politikom unaprijedio položaj srpskog naroda“, ijava je Milačića.

foto:Prava CG

NIKŠIĆ PROGNOZA